Анди Руис може да изпревари Джошуа за мач за титлата на WBC


Анди Руис може да изпревари Джошуа за мач за титлата на WBC
Снимка: Getty Images/Gulliver

1580 0

Любопитна новина от света на бокса се появи днес. Тя гласи, че от организацията WBC може да предложат на Анди Руис мач за техния колан срещу притежателя му Дионтей Уайлдър. Новината беше обявена от президента на WBC Маурисио Сулейман. Така, мексиканецът, който изгуби титлите си на WBO, WBA и IBF в реванша срещу Антъни Джошуа, може да изпревари британеца за мач за титлата, която и двамата не са имали.

Както е известно, след като Джошуа си върна коланите, той иска да се бие и за този на WBC. Но това няма да се случи скоро, тъй като от IBF и WBO го задължават да проведе задължителните си защити срещу Кубрат Пулев и Александър Усик съответно. На Руис пък ще му се наложи да почака за такъв мач, тъй като Уайлдър вече има насрочен мач срещу Тайсън Фюри.

"Анди ще бъде добре оценен, не само заради голямата изненада, която направи през юни. Той има добри показатели, показва добри неща. Той е в елита на бокса. Не е нужно да провежда някакви квалификационни мачове или нещо подобно", коментира Сулейман, цитиран от "The Sun".

"Може би трябва да си почине, да обмисли къде е сгрешил. След това да продължи кариерата си. Не го критикувам като мнозина други. Той направи грешка и си плати за това. Сега трябва да си извади поука, за да не сгреши отново", допълни президентът на WBC. А къде Руис видя грешките си след мача с Джошуа вижте в този материал. 

В събота вечер Тервел Пулев се изправя в най-важния си двубой в кариерата в професионалния бокс, като се изправя в спор за Интерконтиненталната титла на WBA. Ако нямате възможност да сте в зала "Колодрума" или да гледате по телевизията, то може да следите Тервел Пулев - Дешон Уебстър НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички