Везните се накланят? Мощта на Русия и Путин застава зад Поветкин срещу Джошуа


Везните се накланят? Мощта на Русия и Путин застава зад Поветкин срещу Джошуа
Снимка: Guliver/GettyImages

5382 0

Мегабитката Антъни Джошуа - Александър Поветкин е много повече от боксов мач, а битка между две световни сили в лицето на Великобритания и Русия. Това заяви промоутърът на британеца - Еди Хърн, който визираше политическите взаимоотношения между двете сили, които са в най-лошото си състояние от Студената война насам. Големите проблеми започнаха с опита за покушение чрез отравяне на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, който живее в Лондон.

Сега Еди Хърн смята, че в Русия политизират сериозно двубоя за световните титли на Джошуа и в страната се молят Поветкин да отнеме званието "шампион" от непобедения британски феномен.

"Той има не само отбора и руския народ зад себе си, но и руското правителство в лицето на Владимир Путин. Всички са въвлечени в този сблъсък", заяви смело Еди Хърн пред английските медии.

"Двубоят срещу Джошуа е като мисия за Русия. Те искат не само руснак да спечели световната титла, но да бие и представител на Обединеното Кралство. Поветкин и неговият екип знаят колко е важен този бой за цялата нация. Това е е просто лична цел, а национална - Поветкин да спечели и то срещу британец. Ще е сладко за тях, нали?

"Наясно сте с това колко е замесено правителството с Александър Поветкин и развитието на кариерата му. Очаквайте много обаждания, поздравления и съвети от високопоставени руски политици, които ще му шепнат в ухото, че трябва да спечели срещу Джошуа за страната си. Ние не гледаме по този начин на двубоя, но, ако трябва да съм честен, това добавя допълнителен заряд за битката", допълни Еди Хърн по темата, но в същото време е категоричен, че Антъни Джошуа изобщо не се притеснява от страничния шум около защитата на шампионските пояси.

"Антъни изобщо не е притеснен за това, което се случва около двубоя. Дори не обръща внимание. Той тренира много здраво със своя треньор Роб МакКракън и е отдаден изцяло на тренировъчния си лагер", каза Еди Хърн.

Бруталните тренировки, на които Джошуа се подлага, вижте в този материал на Sportlive.bg (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички