Вече е ясно и мястото на битката между Уайлдър и Фюри


Вече е ясно и мястото на битката между Уайлдър и Фюри
Снимка: Guliver/GettyImages

1883 0

Световният шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър ще защитава пояса на Световния боксов съюз (WBC) срещу Тайсън Фюри на 1 декември в "Стейпълс Сентър Арина" в Лос Анджелис. Залата, която може да побере 21 хиляди зрители, е дом на баскетболните Ел Ей Лейкърс и Ел Ей Клипърс.

32-годишният Уайлдър има 40 победи в 40 мача до този момент, като 39 от тях са с нокаут, докато бившият световен шампион Фюри е непобеден в 27 мача на професионалния ринг, но изкара две години и половина извън спорта след изненадващата си победа над Владимир Кличко в края на 2015-та година. Уайлдър е носител на пояса на WBC от 2015-та година насам, докато британецът държеше четири пояса, преди да бъде наказан за употребата на забранени вещества.

Макар и подробностите около договора да не са оповестени, според боксовите експерти в контракта е заложен евентуален реванш, независимо кой спечели първия мач. Това означава, че за момента изглежда невъзможно носителят на останалите пояси Антъни Джошуа да получи шанс да стана абсолютен световен шампион с мач срещу победителя през април 2019, като подобна среща може да се състои най-рано в края на 2019-та година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички