Според юрист Кубрат е допуснал 2 сериозни грешки след "Целувкагейт"


Според юрист Кубрат е допуснал 2 сериозни грешки след "Целувкагейт"
Снимка: БГНЕС

14247 0

Известният български юрист Ивайло Дерменджиев, който е доктор по международно частно право, обясни пред "24 часа" двете основни грешки, които е допуснал Кубрат Пулев, след като избухна скандалът с целунатата от него репортерка Джени Суши. Той посъветва боксьора да не дава повече никакви изявления по темата до изслушването в Атлетическата комисия на Калифорния, което е на 14 май.

"Бих посъветвал Кубрат Пулев да не дава никакви изявления. Защото може да се утежни положението, в което е в момента. По американския закон такива изявления могат да бъдат санкционирани. Ако се стигне до съд, ще бъдат използвани срещу него", обясни той.

"По цялостното поведение на Джени Суши личи, че тя гради имиджа на жертва. Никой не играе със свалени карти. Това се прави в зала. Преди делото трябва абсолютно медийно затъмнение и всичко, което се прави, да се консултира с юрист. И това е само от правна гледна точка. Моралната е ясна. На 99% от всички българи, пък и хора по света, им е ясно за какво става въпрос. И какъв човек е тази журналистка. И аз мисля по този начин. Но в залата ще седне един съдия, в неговата зала, както обичат да казват, и на когото въобще няма да му пука за морал. Ще отвори документите и ще отсъди по съвсем други критерии, които едва ли можем да си представим. Така или иначе, в юридическите среди там боксът не е много популярен. За тях това са едни груби хора, които се състезават в специфичен спорт", допълни юристът.

"Един сериозен елемент, който може да се начисли към нарушенията на Кубрат, е разпространението на лични данни. На лични кадри на човек, който не е дал изричното си съгласие за това. За мен това, което излезе в социалните мрежи, бе голяма грешка. На разпространените кадри Джени Суши демонстрира по-свободно поведение. Не разбрах защо въпросното видео излезе на страницата на “Пулев Спорт”, а не от някой фен, който някъде си е снимал. Очевидно Пулев търси начин да докаже невинността си с оглед контекста на техните отношения и нейното поведение. Но не трябваше да се намесва човек, който е страна по текущо производство. Мисля, че Джени Суши и нейната адвокатка много бавно, точно и методично се подготвят за съдебна битка и едва ли ще се поколебаят поетапно да използват всеки детайл", сподели още Дерменджиев.

Според спаринг-партньор на българина той и американската репортерка се познават от преди мача му с Богдан Дину. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички