Руски боксьор почина след тежки травми на ринга в последния му мач


Руски боксьор почина след тежки травми на ринга в последния му мач
Снимка: Getty Images/Guliver

12332 0

Тъжна новина потресе руския спорт. Боксьорът Максим Дадашев е починал в САЩ в резултат от травмите, които е получил в главата по време на бой на 20 юли, съобщи информационната агенция ТАСС, позовавайки се на хора от щаба му.

Руският боксьор Максим Дадашев е починал в САЩ в резултат от травмите, които е получил в главата по време на бой на 20-и юли, съобщи агенция ТАСС, позовавайки се на хора от отбора му.
"Максим почина. Сърцето му не издържа", казал човек от щаба на Дадашев.
В събота през нощта руснакът се е боксирал в Оксън Хил (щата Мериленд) в боксова гала-вечер срещу Субриел Матиас (Пуерто Рико) за званието задържителен претендент за титлата в категория полусредна (до 63,5 кг) във версия Международна боксова федерация (ИБФ).
В 11-ия рунд на мача Дадашев допусна много удари да попаднат в главата и тялото му, състоянието му определено не беше никак добро и треньорите поискаха срещата да бъде прекратена, опасявайки се за здравето на спортиста.
След като е изнесен от ринга на руския боксьор му станало много лошо, загубил сили да стои краката си, а след това загубил и съзнание. След това е бил транспортиран по най-бързия начин в болница, където е установен огромен оток на мозъка. На 28-годишният спортист е направена трепанация на черепа, но днес е обявена смъртта му.
Дадашев има 14 мача на професионалния ринг, като е записал 13 победи и има едно поражение, което се оказало обаче фатално за живота му. В аматьорския бокс е медалист от руското първенство. Дадашев оставя вдовица и едно дете.Тъжна новина потресе руския спорт. Боксьорът Максим Дадашев е починал в САЩ в резултат от травмите, които е получил в главата по време на бой на 20 юли, съобщи информационната агенция ТАСС, позовавайки се на хора от щаба му.

"Максим почина. Сърцето му не издържа", заявило лице от отбора на Дадашев. В събота през нощта руснакът се боксира срещу пуерториканеца Субриел Матиас в категория полусредна (до 63,5 кг) на IBF. Залогът в мача е бил достатъчно висок - победителят става основен претендент за титлата на IBF.

В самия край на мача - 11-ия рунд, руският боксьор допусна много удари да попаднат в главата и тялото му, поради което неговите треньори поискаха срещата да бъде прекратена, опасявайки се за здравето на спортиста.

По-късно, след като мачът приключил, Дадашев загубил съзнание и веднага бил приет по спешност в болница, където лекарите установили огромен оток на мозъка. Последвала трепанация на черепа, но и това не е помогнало на руския боксьор да спечели битката за своя живот.

Този мач се оказа единствената загуба на Дадашев в кариерата му на боксовия ринг, където има още 13 победи. За съжаление - това поражение отне и живота на 28-годишния руснак завинаги. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички