Поветкин изуми: Обичам да се бия в чужбина, 80-те хиляди на "Уембли" не ме плашат


Поветкин изуми: Обичам да се бия в чужбина, 80-те хиляди на "Уембли" не ме плашат
Снимка: Getty Images/Guliver

1509 0

Съперникът тази вечер на Антъни Джошуа - Александър Поветкин, направи изненадващо изказване преди големия боксов мач. Руснакът призна, че се съсредоточава по-добре в битките си, когато се намира далеч от дома. 39-годишният боксьор заяви, че 70-80-хилядната тълпа на "Уембли" не го притеснява.

Когато му бе припомнено, че, за разлика от британеца, той няма опит в битки, проведени пред 80 000 фенове, Поветкин заяви: "Да, той ще бъде у дома. Тук той е обичан, публиката ще бъде на негова страна. Аз възприемам това нормално и съм готов за него. На мен винаги ми е било по-лесно да се боксирам зад граница. Още като аматьор е така. По-добре се съсредоточавам, а вкъщи стените те смазват. Например атмосферата по време на мача в Кардиф с Дейвид Прайс дори ми хареса. Гледам спокойно на това, че ще изляза пред такава публика, която няма да е на моя страна", коментира Поветкин пред руски медии.

Припомняме, че тази вечер в 22,00 часа започва галавечерта, в която най-интересното събитие ще бъде битката между руснака и британеца. Джошуа залага титлите си на WBA, WBO и IBF срещу претендента Поветкин, като срещата ще може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички