Пакиао прекратява кариерата си на ринга заради травма на окото?


Пакиао прекратява кариерата си на ринга заради травма на окото?
Снимка: Getty Images/Guliver

2361 0

Филипинецът Мани Пакиао може да приключи със своята професионална кариера на ринга, след като от щаба му се опасяват за отделена ретина след двубоя с американеца Ейдриън Броунър, съобщи the New York Daily News. 40-годишният боксьор пътува до родината си, където е бил прегледан от очен специалист.

Според американското издание, той е споделил пред свои приятели, че е имал частична загуба на зрението в лявото си око. Пакиао, първият шампион в осем различни дивизии в историята на бокса, е бил и ограбен по време на боя си с Броунър за титлата на WBA в полусредна категория. Филипинецът надигра съперника си след единодушно съдийско решение.

The New York Daily News сподели още, че има две мнения на щаба на Пакиао – според едните той има отделена ретина, която ще прекрати преждевременно кариерата му, но според други проблемът е сравнително незначителен и е засегната роговицата, но това не е фатално за професионалната кариера на филипинеца.

Пакиао има 61 победи, 39 от които с нокаут, при 7 равенства и 2 загуби. С успеха си над Броунър в събота той се надява, че може да си уреди реванш с непобедения на ринга американец Флойд Мейуедър, който го надигра в ,,Мача на века“ през 2015 година.

Междувременно стана ясно, че един от "екзекуторите" на Кубрат Пулев го предизвика на нова среща на боксовия ринг. Кой е той - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички