От WBA са били учудени колко силен съперник е избран за Тервел, българинът го определи като най-трудния му


От WBA са били учудени колко силен съперник е избран за Тервел, българинът го определи като най-трудния му
Снимка: БГНЕС

9672 0

Тервел Пулев ще се изправи срещу американеца Дешон Уебстър, като победителят ще грабне интерконтиненталната титла в полутежка категория. Според промоутъра на българина - Ивайло Гоцев, съперникът му е изключително сериозен, като дори от WBA са се учудили за избора му.

"Дешон е опасен и сериозен противник. В WBA бяха учудени, че сме избрали толкова тежък съперник. Но това е пътят. При победа Тервел ще бъде в топ 10 на Световната боксова асоциация. След това му трябват още 3-4 победи, за да стане претендент за световната титла" - заяви Гоцев.

"Ще имам нелеката задача да играя срещу силен боксьор, който идва от боксова нация като САЩ. Знам, че Уебстър има 1-2 загуби, играе си обаче цели мачовет, не е губил с нокаут. Младо момче е, 91-ви набор. Надявам се да си свършим работата в тренировките и да съм подготвен да изиграя 12 рунда на макс. От статистиката се вижда, че е добър боксьор, а от видеата, че прави изненадващи контри. Трябва да сме на 100% готови. Мачовете ми вървят във възходяща посока, изправям се срещу все по-трудни съперници и мисля, че този ще е най-трудният" - Тервел коментира съперника си.

А каква любопитна мечта сподели неговият брат - Кубрат Пулев, обвързана между ЦСКА и евентуална спечелена световна титла, вижте в този материал на SportLive.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички