Мейуедър показа на МакГрегър, че пилците се броят наесен


Мейуедър показа на МакГрегър, че пилците се броят наесен
Снимка: Getty Images/Guliver

4820 0

Боксовата легенда Флойд Мейуедър се оказа по-добрият в "Битката на 2017 година" и надделя над MMA звездата Конър МакГрегър – с технически нокаут. Припомняме, че мачът се проведе по правилата на бокса и поне засега няма изгледи да има реванш по правилата на MMA.

Двубоят завърши в 10 рунда и на практика победи по-издържливият. В началото ирландецът беше по-активният, но Мейуедър се пазеше много добре и не допускаше сериозни попадения от страна на противника си. Чак в четвъртия рунд Мейуедър показа какво може и след серия от двуостри схватки победата в рунда отиде за американеца. В шестия рунд на практика се получи и развръзката, след като боксовата легенда успя да намери няколко пъти тежко Конър, което започна да оказва влияние върху работата му с крака. В интервюто след мача Мейуедър наблегна точно на това – че в MMA МакГрегър е свикнал да се бие интензивно най-много 25 минути и това му е помогнало.

В седмия и осмия рунд ирландецът тръгваше по-агресивно, но Мейуедър бързо обръщаше хода на битката. А в деветия рунд мачът беше решен след три десни крошета на Мейуедър, които изсмукаха силите на МакГрегър, който съвсем свали ръцете и успя да издържи до края на рунда, но не и в десетия, когато беше завършен и техническият нокаут. Тогава Мейуедър буквално съсипа ирландеца с поредица от крошета и от двете страни, като точно преди съдията да прекъсне битката тя вече се превръщаше в кръчмарски побой - поне от гледна точка на Конър.

След края на мача Мейуедър, известен с прякора си "Парите", заяви: "Тази вечер беше последната ми битка – със сигурност!". МакГрегър пък си призна, че се е уморил и че Мейуедър е бил много "по-събран" и това е наклонило везните в мача, като отрече, че бил нокаутиран: "Бях уморен, не бях свален".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички