Кубрат Пулев укроти бившия затворник Букър и го превърна в 10-ата си американска жертва


Кубрат Пулев укроти бившия затворник Букър и го превърна в 10-ата си американска жертва
Снимка: БГНЕС

41267 0

След близо 9-месечна пауза Кубрат Пулев се завърна на професионалния ринг в световния бокс и показа нов арсенал от удари, с които смачка съпротивата на Райдъл Букър и категорично спечели битката между двамата във Фресно, макар и без да запише нокаут. В 10-рундов двубой българинът нямаше никакви проблеми срещу бившия затворник и го подчини безпроблемно, печелейки категорично 8 от 10-те частти на битката пред десетки хиляди зрители. 

Единствено рундове №1 и №6 бяха равностойни, като в първата част Пулев се опита да опознае съперника си и да влезе в ритъм. В следващите 4 рунда Кобрата впечатли с отличен арсенал от удари, а комбинациите, които зрителите видяха, бяха съвсем нови за българина. Той се стараеше да атакува по-активно с дясна ръка и търсеше повече ъперкъти, въпреки че в предишни двубои рядко разчиташе на този удар. 

В 6-ата част бяха последните добри атаки на Букър, който трябваше да понесе над 600 удара от страна на Пулев. Българинът може и да не успя да го нокаутира, но определено доминираше изцяло над бившия затворник. Също така Кобрата запази изцяло тактическата си дисциплина и в нито един момент не тръгна в безрасъдни атаки срещу съперника си. 

Това беше победа №29 на Кобрата, който вече гледа уверено към мача за световната титла на IBF, който му е гарантиран през 2020 година, след като защити статута си на официален претендент. Иначе това беше 10-и успех на Пулев над американски представител, като вече има 6 успеха по точки и 4 нокаута срещу съперници от тази държава. 

За статистиката остават решенията на съдиите, които присъдиха категоричен успех на българина - 99:91, 98:92 и 98:92 от тримата рефери край ринга. 

РУНД №1

Букът веднага влезе в схватка с отличен ляв прав в главата на Пулев, а след това нанесе и няколко удари в тила. Кобрата избра предпазлива позиция на ринга и спазваше дистанция, опитвайки се да разучи своя съперник в движение. Букът беше по-активният боксьор на ринга и имаше по-добрите удари в началото на мача. В края на рунда Пулев натисна и удари с ляв прав своя опонент, като това му осигури и близка победа в откриващата част на срещата. 

РУНД №2 

Българинът все повече търсеше схватка със своя опонент и започна рунда с два отлични удара, но последва контраатака и много добро кроше в полза на Букър. Последваха и две леви крошета на Пулев, който обаче не посмяваше да се пусне в по-безразборни атаки. Той натика бившия затворник няколко пъти в ъгъла, но американският боксьор със серия от прави удари в ръкавиците на Пулев успяваше да отбие атаките. Отново в края на рунда Пулев успя да пласира няколко добри прави удари, с което успя да вземе нужната преднина в рунда! 

РУНД №3

С кроше за Букър беше открита третата част, но Пулев бързо възстанови водещата си позиция, успявайки с бързи удари на два пъти да притисне съперника във въжетата. Кобрата обаче не съумяваше да организира достатъчно добри атаки в тези моменти и не се възползваше от предимството си и да повали опонента си. Във втората половина на рунда атаките на Кобрата станаха отново по-бързи, докато Букър все по-трудно се предвижваше по ринга. 

След рунда Букър имаше нужда от медицинска намеса, след като се оказа, че дясното око на американеца е почти затворено от постоянните атаки с ляв прав на Пулев.

РУНД №4 

Повлият от контузията Букър хукна в атака и нанесе 3 отлични крошета, на които Пулев отговори с няколко попадения в тялото на американеца, а след това и с добро дясно кроше. В последната минута отново с лявата си ръка Кобрата създаде проблеми за американеца, а рундът завърши с размяна на крошета между двамата - още един рунд в полза на българина. 

РУНД №5

Този път Пулев нямаше намерение да чака, а от самото начало тръгна уверено срещу съперника си. Със солидни леви прави той го прати във въжетата, а след това с дясно кроше и ъперкът сериозно затрудни опонента си, който все по-често търсеше клинчове. С ляво кроше Букър беше разклатен за пореден път минута преди края. Пулев изпусна няколко нокаутиращи ъперкъта, но това не спря устрема на Кобрата, който нанесе още 4-5 много чисти и точни попадения - категоричен рунд в полза на българина. 

РУНД №6

Букър се опита да отговори в 6-ата част и успя да пласира най-добрите си попадения, като отговори най-вече с разнообразие - ъперкът и две крошете в главата на Кобрата. В последната минута отново Пулев беше по-активен, вкара няколко добри прави удари, както и дясно кроше 30 секунди преди края. С още едно кроше Пулев затвори рунда. 

РУНД №7 

Два прекрасни прави удара с дясната ръка откриха рунда в полза на Пулев. Той нанесе още няколко точни попадения още преди да е изтекла първата минута, а след това се предпази от бърза акция и опит за ъперкът. Още няколко крошета успя да пласира Пулев, който в този мач безспорно опитваше по-различни удари от тези, които бяхме свикнали да гледаме от него. До края на рунда Пулев продължи да нанася константни удари, а въпросът вече беше дали ще има нокаут, а не кой ще спечели - пореден рунд за Пулев. 

РУНД №8 

Независимо от постоянните атаки на Кобрата, до нокаут продължаваше да не се стига. Букър понесе страшно много удари, като Пулев вкара в употреба и левия си прав, с който разбиваше гарда на опонента, а след това атакуваше с дясна ръка. Букър отнесе няколко много точни попадения в лицето в последната минута на рунда, но американецът не падаше - рунд за българина. 

РУНД №9 

1:08 преди края на рунда Пулев вкара десен прав в лицето на Букър и той най-накрая се залюля, но не падна. До края на рунда Пулев търсеше постоянно нокаутиращ удар, но не успяваше да повали съперника си, а всички в залата се чудеха как успява да стои на крака. 

РУНД №10

В последната част на двубоя Кобрата се опита да влезе в по-близък сблъсък с Букър, но американецът използваше лявата си ръка, за да изтласква Пулев и да нарушава чистотата на двубоя, предпазвайки се и от нови атаки в главата си. Тактиката сполучи, като Букър така и не отнесе нито нокаут, нито нокдаун, но не спечели и нито един рунд. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Най-добрият български боксьор ще изиграе 29-ия си двубой на професионалния ринг, като до момента има само 1 загуба, дошла в сблъсъка му срещу Владимир Кличко. Оттогава насетне обаче Кобрата е в отлична форма и не е бил дори близо до това да загуби мач. 

Букър не изглежда като голяма заплаха за българина. 38-годшиният американец има 25 победи и 12 загуби на професионалния ринг, а на всичкото отгоре Букър е лежал в затвора цели 12 години. След освобождаването си има 4 победи и 1 загуба, но Пулев е безспорно най-добрият боксьор, срещу когото се е изправял до момента. 

До момента в кариерата си Кубрат Пулев има 9 мача срещу представители на САЩ и няма нито едно поражение (4 нокаута и 5 победи с единодушно съдийско решение). 

Последната битка на Кобрата на профи ринга беше през март, когато преодоля зверска аркада над окото и успя да нокаутира Богдан Дину (припомнете си срещата в тази статия). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички