Кубрат Пулев отсече: Има си правила и мач за световната титла ще има


Кубрат Пулев отсече: Има си правила и мач за световната титла ще има
Снимка: kubratpulev.bg

4427 0

Кубрат Пулев не вижда никакво предимство, което може да има РАйдъл Букър в предстоящия сблъсък между двамата във Фресно. Българинът ще се бие за втори път в САЩ в последните 12 месеца, като този път препятствието изглежда по-сериозно, но американецът не би трябвало да притеснява изобщо устремилият се към световната титла българин. 

"Аз съм много по-добър от него, много по-опитен съм. Няма нещо, в което той да е по-добър. Концентрирам съм напълно за предстоящата среща и това ми е най-важното нещо. Трябва да победя, а след това ще се интересувам от Антъни Джошуа - Анди Руис", отсече Пулев пред "Нова Телевизия". 

Именно със сблъсъка за световната титла е свързана една от драмите, които се разиграват в последните седмици в световния бокс. Не стихват коментарите на различни медии и промоутъри, че нито Руис, нито Джошуа, искат да се бият с Пулев и по този начин може да се наложи Кобрата да чака още дълго време за шанса си да се бие за световната титла. Пулев обаче категорично отхвърли възможността да бъде "финтиран" за сблъсък за колана на Международната боксова федерация. 

"Няма как да не се бия за световната титла. Има правила на IBF, които гарантират, че аз съм официалният претендент за титлата на федерацията. Тези правила се спазват", отсече Пулев. 

Дейстивтелно българинът няма как да загуби статута си на претендент, а и наскоро от федерацията обявиха, че искат задължителната защита на пояса да се проведе в най-скоро време. Така може да се окаже, че Кубрат Пулев ще се бие за световния връх, но не срещу Джошуа или Руис (как е възможно това - четете в тази статия на Sportlive.bg)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички