Кубрат Пулев може да се бие за световната титла още през февруари?


Кубрат Пулев може да се бие за световната титла още през февруари?
Снимка: Instagram

9832 0

Българската звезда в бокса тежка категория - Кубрат Пулев, се готви за битка срещу полския шампион Адам Ковнацки. Новината обяви журналистът на "The Athletic" Майк Копингер. Според него, българинът и непобеденият до момента поляк ще се изправят един срещу друг на 22 февруари 2020 година.

Има голяма вероятност мачът да е за световната титла на IBF. Както е известно, Пулев е основен претендент за нея, а Ковнацки е веднага след него в класирането на федерацията. Мач за титлата на споменатата дата може да има, ако Анди Руис победи Антъни Джошуа отново. Според Копингер, ако това се случи, мексиканецът ще оваканти титлата на IBF и Пулев и Ковнацки ще се бият за нея.

Мачът може да бъде част от галата, в която главно събитие ще бъде реваншът между Дионтей уайлдър и Тайсън Фюри. Местата на провеждане са две възможни - в Лас Вегас и в Ню Йорк, в "Медисън Скуеър Гардън". Ковнацки няма допусната загуба или равенство в 20 мача като професионалист. В тях той е постигнал 15 победи с нокаут. Има вариант мачът да е и в София. Вижте подробности в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички