Фантастичен! Тервел Пулев сравни със земята унгарец с брутален нокаут


Фантастичен! Тервел Пулев сравни със земята унгарец с брутален нокаут
Снимка: БГНЕС

46658 0

Българският боксьор Тервел Пулев спечели юбилейния си 10-и мач на професионалния ринг. Българинът смаза от бой Лазло Пензеш, след като първо го прати в три нокдауна, а 40 секунди преди края на втория рунд го прати в брутален нокаут с ляв ъперкът.

По-малкият от двамата братя Пулеви беше абсолютно безапелационен, независимо че непобеденият унгарец тръгна в офанзива рано-рано. Тервел обаче изчака своите моменти и прати на цели три пъти своя съперник в нокдаун.

Всичко приключи секунди преди края на втория рунд, когато с фантастичен ляв ъперкът прати съперника във важетата, а след това той се строполи на земята - нокаут в полза на българина.

Това беше 10-а победа в 10-ия мач на Тервел на професионалния ринг. Той записа 9-и успех с нокаут, като това безспорно беше един от най-впечатляващите мачове в кариерата му в световния бокс.

РАЗВОЙ НА МАЧА

РУНД №1

Лазло Пензеш започна много по-активно срещата - докато Пулев търсеше дистанция, унгарецът влезе на няколко много добри атаки с прави удари. Точно минута и половина след началото на мача обаче Пулев направи фантастична атака и вкара две крошета, с които пратих съперника си в нокдаун. Той стана на 7-ата секунда.20 секунди преди последния гонг Пулев атакува два пъти с леви прави и категорично  спечели първия рунд.

РУНД №2

Унгарецът отново тръгна в ранни атаки, но се движеше далеч по-бавно от своя съперник. Пензеш постоянно навеждаше главата си и търсеше клинч. С ляв ъперкът Пулев прати съперника във втори нокдаун, точно минута след старта на втория рунд. Нов ъперкът на Тервел едва не прати съперника му отново на пода, а в следващата серия от ъперкъти Пензеш отново падна на колене - трети нокдаун. С брутален ляв ъперкът Пензеш се озова първо във въжетата, а след това и на пода - брутален нокаут и край на мача!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

По-малкият от двамата Пулеви вече започна с мачовете, в които се изправя срещу по-добри противници. След като натрупа малко опит, 9-ият му мач беше срещу бившия претендент за титлата на WBA Валери Брудов. Пулев не успя да го нокаутира, но беше с класа над руснака и спечели с единодушно съдийско решение.

Неговият съперник - Ласло Пензеш, е на 39 години и има 7 мача и 7 победи на профи-ринга, а 6 от тях са дошли след нокаут. Пулев обаче не е наясно със стила на своя съперник, тъй като не е намерил никакви записи на мачовете на по-възрастния си опонент.

В галата ще участват и националите на България на аматьорския ринг, които ще мерят сили срещу държавния тим на Австрия. Цялото боксово шоу ще бъде предавано по националната телевизия на Австрия и у нас, пряко в каналите на "Мтел".

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички