Еди Хърн опроверга спекулациите, че реваншът между Джошуа и Руис няма да е в Саудитска Арабия

Боксовият промоутър Еди Хърн потвърди, че световният шампион в тежка категория Анди Руис - младши и Антъни Джошуа са подписали договора за реванш между двамата, който да се проведе на 7 декември в Саудитска Арабия. След като двубоят бе потвърден от агенцията на Хърн в събота, в медийното пространство се появиха информации, че Руис не е доволен от условията в контракта и отказва да го подпише, но на пресконференция днес Хърн отрече това.

"Мога да потвърдя, че и двамата боксьори са подписали договора за реванша. Ще има пресконференции в Саудитска Арабия, Лондон и Ню Йорк с участието на двамата. В скоро време ще има повече детайли. По отношение на другите мачове за вечерта, може да очаквате най-доброто от нас. Толкова много боксьори искат да бъдат част от това емблематично събитие. Към феновете на бокса - това ще бъде вечер, която никога няма да забравите", коментира Хърн пред медиите днес.

Разкриха примамливата оферта, заради която реваншът Джошуа-Руис ще е в Саудитска Арабия

Официално бе потвърдено, че реваншът между Антъни Джошуа и Анди Руис ще е в Саудитска Арабия, а датата на сблъсъка е 7 декември. Като евентуални ...

Той коментира и спорното решение реваншът между Джошуа и Руис да се проведе в Саудитска Арабия, а не в САЩ, Мексико или Великобритания. "Имаше много приказки за това къде може да се проведе този мач, обсъждахме Великобритания, САЩ и други предложения. Искахме да отидем на място, което вярва в бокса и има визия за бъдещето на този спорт. Извън Кардиф и САЩ има и друг свят, който ние искаме да популяризираме бокса", обясни Хърн. Мачът ще се проведе в Дирия на 7 декември в специално построен за събитието стадион с капацитет 15 хиляди души. "Това събитие ще остане в историята", обеща Хърн.

В средата на миналия месец пък по нищо не личеше, че реваншът между двамата боксьори е близко. От щаба на британеца бяха решили дори да съдят съперника си, а каква е причината за това може да откриете в този материал на SportLive.bg.

Още по темата

Please select answer!