Даниел Асенов спечели титлата до 52 кг. на "Странджа 2019"


Даниел Асенов спечели титлата до 52 кг. на "Странджа 2019"
Снимка: www.bgboxing.org

1619 0

Носителят на купа "Странджа" за 2017 година и петкратен европейски шампион Даниел Асенов спечели финала в категория до 52 килограма в юбилейното 70-то издание на най-стария международен боксов турнир в Европа - "Странджа". Тайсъна срази с 4-1 съдийски гласа пред пълните трибуни на столичната зала "София" представителя на Узбекистан Худойназар Файзов - 30-27, 30-27, 29-28, 29-28, 28-29.

Още от първия рунд започнаха силните десни крошета на Асенов, който не се нуждаеше от много време, за да подбере тактика за заобикаляне на гарда на противника. Бързината бе в полза на българина и именно така той пласираше крошетата си над протегнатата ръка на Файзов. Узбекът опита да смени подхода и свали ръцете си в последните секунди, но това не му помогна срещу неспиращите десни крошета на Тайсъна.

Във втората част Файзов търсеше повече клинчове в стремежа си да накъса играта, но когато двамата се впускаха в размени, отново Даниел бе по-разнообразен в идеите си за атака. Публиката аплодираше всяко едно негово попадение, а в началото на последните 3 минути Тайсъна се развихри и от близка дистанция засипа опонента си с крошета. Впоследствие скоростта и таймингът му отново се оказаха прекалено сложна задача за Файзов. Съдиите очаквано присъдиха успеха на Асенов, макар и с 4-1 съдийски гласа.

Първия си дуел на "Странджа" 2019 Тайсъна спечели с единодушно съдийско решение срещу мароканеца Ясин Бенданда. Любопитното е, че Тайсъна победи следващия си противник Билал Бенама и на полуфиналите на Европейското първенство за мъже под 22 год. в Румъния. В зала "София" пък Асенов го срази най-вече с левите си крошета и заслужи успех с 5-0 съдийски гласа. На полуфиналите българският боец се саморазправи с бразилеца Дъглас де Андраде също с единодушно съдийско решение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички