Бокс сделка: Фюри стана "съотборник" на Пулев, подписа за колосална сума с ESPN


Бокс сделка: Фюри стана "съотборник" на Пулев, подписа за колосална сума с ESPN
Снимка: Guliver/GettyImages

3388 0

Шокираща сделка беше сключена днес в световния бокс, която може да промени изцяло очакванията към сезон 2019 година, особено в тежка категория. Тайсън Фюри изненада всички, след като обяви, че е сключил контракт с новата агенция на Кубрат Пулев - Top Rank, като ще бъде представляван едновременно от Боб Аръм и настоящия си агент Франк Уорън, информира самият той в редица медийни изяви в американски медии.

Така двамата ще бъдат представлявани от един агент, като се превръщат в своеобразни съотборници, превръщайки Top Rank в ключов "играч" в тежка категория. Но това не е единствената сделка, която беше обявена днес.

Оказа се, че Боб Аръм вече е уредил и първата мултимилионна сделка за Тайсън Фюри. Британецът, който е непобеден в професионаланта си кариера, подписа с медийния гигант ESPN, като правата за излъчване на следващите му няколко мача ще се държат от американската компания. За това Фюри и щабът му ще получат 80 милиона долара.

Тази сделка обаче поставя на карта реванша между него и Дионтей Уайлдър. Американецът има ексклузивна сделка с Showtime за излъчването на своите мачове, а преговорите между двата лагера ще бъдат рестартирани. Сделката показва, че ESPN и Top Rank ще се опитат да навлязат дълбоко в конкуренцията в боксовия бизнес в САЩ, след като записаха няколко слаби години.

От друга страна договорката ще помогне на Тайсън Фюри да засили позициите си в САЩ, след като в първата му битка с Дионтей Уайлдър беше отсъдена като "равенство", въпреки че всички специалисти се обединиха около мнението, че бившият световен шампион е спечелил, а равенството е присъдено заради "домакинския фактор" в полза на американеца.

Друга много интересна сделка се "пече" в света на бокса, като един от най-зрелищните боксьори обяви качването си в тежка категория и убийствен първи сблъсък (четете подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички