Измъчена, но много сладка победа за Тервел Пулев в САЩ


Измъчена, но много сладка победа за Тервел Пулев в САЩ
Снимка: БГНЕС

21732 0

Тервел Пулев едва за втори път в професионалната си кариера не успя да нокаутира съперник, но все пак се добра до много трудна, но и ценна победа над Мич Уилямс в мач, който се проведе в "Хангара" - боксовата галавечер на Top Rank и ESPN.

Българинът спечели след единодушно съдийско решение (59-54, 58-55, 57-56) в мач, който се проведе в едва 6 рунда, въпреки че по-рано беше обявено, че срещата ще е в 8 рунда. Американецът създаде сериозни проблеми на по-малкия брат Пулев, но все пак след средата на мача нямаше съмнения кой е по-класният боксьор.

Пулев разгърна потенциала си във втората половина на срещата, след като получи наказание от една точка заради нерегламентиран удуар, който нанесе срещу Уилямс. От този момент нататък Пулев нанесе много тежки удари, с които отказа своя съперник от надеждата да спечели двубоя.

С поредния успех Тервел вече има 13 победи на професионалния ринг, записвайки едва 2-ия мач, в който не печели с нокаут. Въпреки това статистиката му остава безупречна, след като се изправи срещу тежък съперник.

ПЪРВИ РУНД

Двамата боксьори започнаха спокойно боя си, като използваха първите минути за опознаване на стила на съперника. Американецът успя да вкара опасно ляво кроше, което разколеба Тервел, но той бързо възстанови позиция. Уилямс завърши силно рунда отново с ляво кроше, но и Пулев успя да отвърне.

ВТОРИ РУНД

Пулев започна втората част по-офанзивно и на няколко пъти опита атаки и серии от удари с ляв прав, но трудно достигаше до американеца, който добре се защитаваше до този момент. В последните 20 секунди Тервел успя да вкара два десни прави удара и едно дясно кроше, с които финишира силно рунда.

ТРЕТИ РУНД

Американецът нанесе тежък удар на българина, като лявата скула на Пулев започна бавно да се подува. Американецът не спираше да стои на добра дистанция от Тервел и на няколко пъти успя да контраатакува, но секунди преди края на рунда Тервел нанесе тежка атака с 3-4 удара, с които успя да изравни резултата в рунда.

ЧЕТВЪРТИ РУНД

Четвъртият рунд беше открит с десен прав на Пулев, който притисна своя съперник във въжетата. Атаките му обаче не сполучиха, а Уилямс вкара опасен ъперкът минута преди края на рунда. 33 секунди преди края той удари своя съперник по нерегламентиран начин и точка от актива му беше отнета от главния рефер. Той все пак завърши силно рунда с два тежки удара в главата на Уилямс.

ПЕТИ РУНД

С ляво кроше Пулев едва не прати съперника си на пода. 1:03 преди края той повтори упражнението и дръпна в резултата в рунда, след като Уилямс рядко атакуваше българина. 30 секунди преди края Пулев изби и гумата от устата на американеца - категорична победа за Пулев в рунда.

ШЕСТИ РУНД

Темпото се увеличи в последния рунд, като двамата си размениха по няколко атрактивни атаки. Круше и серия от ляв-десен дадоха предимство на Пулев минута преди края на мача, но с кроше отговори и Уилямс. Тервел опита нокаутиращ удар от ъперкът в края, но не сполучи с атаката.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Срещата се очаква да започне след 03:00 часа през нощта Първоначално бе обявено, че българинът ще се изправи срещу Брандън Джонсън, но за пореден път преди негов мач съперникът му бе сменен. Мич Уилямс е 36 години и в кариерата си има 16 победи, 7 загуби и 3 равни мача.

Последният мач на Пулев пък бе в "Арена Армеец" през октомври миналата година. Тогава той победи Леонардо Бруцезе и спечели Европейската титла. Тервел Пулев е в страхотна серия от 12 поредни победи на ринга в своята полутежка категория, 11 от тях дойдоха с нокаут. Българинът все още няма загуба като професионалист. Кантарът преди двубоя показа, че Тервел тежи 94,2 кг, а съперникът му е по-лек - 90,6 кг.

А как Кубрат похвали брат си и какво очаква от него в бъдеще - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички