Кубрат Пулев укроти бившия затворник Букър и го превърна в 10-ата си американска жертва


Кубрат Пулев укроти бившия затворник Букър и го превърна в 10-ата си американска жертва

37525 0

След близо 9-месечна пауза Кубрат Пулев се завърна на професионалния ринг в световния бокс и показа нов арсенал от удари, с които смачка съпротивата на Райдъл Букър и категорично спечели битката между двамата във Фресно, макар и без да запише нокаут. В 10-рундов двубой българинът нямаше никакви проблеми срещу бившия затворник и го подчини безпроблемно, печелейки категорично 8 от 10-те частти на битката пред десетки хиляди зрители. 

Единствено рундове №1 и №6 бяха равностойни, като в първата част Пулев се опита да опознае съперника си и да влезе в ритъм. В следващите 4 рунда Кобрата впечатли с отличен арсенал от удари, а комбинациите, които зрителите видяха, бяха съвсем нови за българина. Той се стараеше да атакува по-активно с дясна ръка и търсеше повече ъперкъти, въпреки че в предишни двубои рядко разчиташе на този удар. 

В 6-ата част бяха последните добри атаки на Букър, който трябваше да понесе над 600 удара от страна на Пулев. Българинът може и да не успя да го нокаутира, но определено доминираше изцяло над бившия затворник. Също така Кобрата запази изцяло тактическата си дисциплина и в нито един момент не тръгна в безрасъдни атаки срещу съперника си. 

Това беше победа №29 на Кобрата, който вече гледа уверено към мача за световната титла на IBF, който му е гарантиран през 2020 година, след като защити статута си на официален претендент. Иначе това беше 10-и успех на Пулев над американски представител, като вече има 6 успеха по точки и 4 нокаута срещу съперници от тази държава. 

За статистиката остават решенията на съдиите, които присъдиха категоричен успех на българина - 99:91, 98:92 и 98:92 от тримата рефери край ринга. 

РУНД №1

Букът веднага влезе в схватка с отличен ляв прав в главата на Пулев, а след това нанесе и няколко удари в тила. Кобрата избра предпазлива позиция на ринга и спазваше дистанция, опитвайки се да разучи своя съперник в движение. Букът беше по-активният боксьор на ринга и имаше по-добрите удари в началото на мача. В края на рунда Пулев натисна и удари с ляв прав своя опонент, като това му осигури и близка победа в откриващата част на срещата. 

РУНД №2 

Българинът все повече търсеше схватка със своя опонент и започна рунда с два отлични удара, но последва контраатака и много добро кроше в полза на Букър. Последваха и две леви крошета на Пулев, който обаче не посмяваше да се пусне в по-безразборни атаки. Той натика бившия затворник няколко пъти в ъгъла, но американският боксьор със серия от прави удари в ръкавиците на Пулев успяваше да отбие атаките. Отново в края на рунда Пулев успя да пласира няколко добри прави удари, с което успя да вземе нужната преднина в рунда! 

РУНД №3

С кроше за Букър беше открита третата част, но Пулев бързо възстанови водещата си позиция, успявайки с бързи удари на два пъти да притисне съперника във въжетата. Кобрата обаче не съумяваше да организира достатъчно добри атаки в тези моменти и не се възползваше от предимството си и да повали опонента си. Във втората половина на рунда атаките на Кобрата станаха отново по-бързи, докато Букър все по-трудно се предвижваше по ринга. 

След рунда Букър имаше нужда от медицинска намеса, след като се оказа, че дясното око на американеца е почти затворено от постоянните атаки с ляв прав на Пулев.

РУНД №4 

Повлият от контузията Букър хукна в атака и нанесе 3 отлични крошета, на които Пулев отговори с няколко попадения в тялото на американеца, а след това и с добро дясно кроше. В последната минута отново с лявата си ръка Кобрата създаде проблеми за американеца, а рундът завърши с размяна на крошета между двамата - още един рунд в полза на българина. 

РУНД №5

Този път Пулев нямаше намерение да чака, а от самото начало тръгна уверено срещу съперника си. Със солидни леви прави той го прати във въжетата, а след това с дясно кроше и ъперкът сериозно затрудни опонента си, който все по-често търсеше клинчове. С ляво кроше Букър беше разклатен за пореден път минута преди края. Пулев изпусна няколко нокаутиращи ъперкъта, но това не спря устрема на Кобрата, който нанесе още 4-5 много чисти и точни попадения - категоричен рунд в полза на българина. 

РУНД №6

Букър се опита да отговори в 6-ата част и успя да пласира най-добрите си попадения, като отговори най-вече с разнообразие - ъперкът и две крошете в главата на Кобрата. В последната минута отново Пулев беше по-активен, вкара няколко добри прави удари, както и дясно кроше 30 секунди преди края. С още едно кроше Пулев затвори рунда. 

РУНД №7 

Два прекрасни прави удара с дясната ръка откриха рунда в полза на Пулев. Той нанесе още няколко точни попадения още преди да е изтекла първата минута, а след това се предпази от бърза акция и опит за ъперкът. Още няколко крошета успя да пласира Пулев, който в този мач безспорно опитваше по-различни удари от тези, които бяхме свикнали да гледаме от него. До края на рунда Пулев продължи да нанася константни удари, а въпросът вече беше дали ще има нокаут, а не кой ще спечели - пореден рунд за Пулев. 

РУНД №8 

Независимо от постоянните атаки на Кобрата, до нокаут продължаваше да не се стига. Букър понесе страшно много удари, като Пулев вкара в употреба и левия си прав, с който разбиваше гарда на опонента, а след това атакуваше с дясна ръка. Букър отнесе няколко много точни попадения в лицето в последната минута на рунда, но американецът не падаше - рунд за българина. 

РУНД №9 

1:08 преди края на рунда Пулев вкара десен прав в лицето на Букър и той най-накрая се залюля, но не падна. До края на рунда Пулев търсеше постоянно нокаутиращ удар, но не успяваше да повали съперника си, а всички в залата се чудеха как успява да стои на крака. 

РУНД №10

В последната част на двубоя Кобрата се опита да влезе в по-близък сблъсък с Букър, но американецът използваше лявата си ръка, за да изтласква Пулев и да нарушава чистотата на двубоя, предпазвайки се и от нови атаки в главата си. Тактиката сполучи, като Букър така и не отнесе нито нокаут, нито нокдаун, но не спечели и нито един рунд. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Най-добрият български боксьор ще изиграе 29-ия си двубой на професионалния ринг, като до момента има само 1 загуба, дошла в сблъсъка му срещу Владимир Кличко. Оттогава насетне обаче Кобрата е в отлична форма и не е бил дори близо до това да загуби мач. 

Букър не изглежда като голяма заплаха за българина. 38-годшиният американец има 25 победи и 12 загуби на професионалния ринг, а на всичкото отгоре Букър е лежал в затвора цели 12 години. След освобождаването си има 4 победи и 1 загуба, но Пулев е безспорно най-добрият боксьор, срещу когото се е изправял до момента. 

До момента в кариерата си Кубрат Пулев има 9 мача срещу представители на САЩ и няма нито едно поражение (4 нокаута и 5 победи с единодушно съдийско решение). 

Последната битка на Кобрата на профи ринга беше през март, когато преодоля зверска аркада над окото и успя да нокаутира Богдан Дину (припомнете си срещата в тази статия). 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама