Всички говорят за Краля, но никой не оцени Х-фактора за шампионите


Всички говорят за Краля, но никой не оцени Х-фактора за шампионите

1355 0

ЛеБрон Джеймс вече е трикратен шампион в НБА, и то напълно заслужено. Разбитият от критики ас на Кливланд Кавалиърс показа на всички защо е най-добрият играч на планетата, след като поведе своя тим към обрат от 1:3 до 4:3 над Голдън Стейт Уориърс. Той записа поредица от безумни мачове, а в крайна сметка завърши серията като лидер по точки, борби, асистенции, откраднати топки и чадъри - постижение, което не е правено от нито един баскетболист, стъпил на паркета под марката "НБА".

Краля доказа, че прякорът му е напълно заслужен и беше изключителен в последните 3 двубоя, които гарантираха титлата на Кливланд. Но защо никой... НИКОЙ не говори за човека, който наклони везните в полза на "кавалерите".

Този човек се казва Кайри Ървинг - пойнт-гардът, който за пръв път игра във Финалите на НБА. Да, и през миналата година той записа един мач, но се контузи и не игра повече. Тогава Кливланд загуби, но сега... сега "кавалерите" спечелиха, а именно Кайри беше най-ценният играч в серията.

Най-великият чадър в историята (ВИДЕО)

В първите два мача, които се оказаха катастрофални загуби за шампионите на Източната конференция, Ървинг беше далеч от нивото, което показваше в плейофите. Но какво стана? В мач №3 Кливланд спечели с 30 точки, а Кайри вкара 30 точки и добави 8 асистенции. Последва още един слаб двубой на дуото ЛеБрон - Кайри и 3:1 за Голдън Стейт. И какво стана след това?

Ървинг избухна с 41 точки (колкото и ЛеБрон) в мач №5 в "Оракъл Арена", отбелязвайки 12 точки в 4-тата част, отблъсквайки собственоръчно опитите на "воините" да стигнат до обрат.

В мач №6 плеймейкърът на "кавалерите" поведе своите с 20 точки до почивката, когато всъщност двубоят вече беше приключил с колосална разлика в полза на шампионите на Изтока.

ЛеБрон Джеймс с велико послание към Кливланд

Накрая, в мач №7 Кайри беше "тихичък" в първите две части, но след това блесна със 17 точки. Но моментът, който трябваше поне да го доближи до титлата MVP на Финалите дойде 55 секунди преди края. След 12 изпуснати стрелби от страна на двата отбора, 4 от които бяха на ЛеБрон Джеймс при 89:89, Ървинг поиска топката в "изолация". Това стана и той остана срещу Стеф Къри на тройката. Кръстосан дрибъл, заставане на позиция, стрелба... 3 точки. "Оракъл" замлъкна, а Кайри показа нерви, присъщи за последно на Коби Брайънт. Ървинг реши този двубой и безспорно най-ценният играч на паркета.

Плеймейкърът на "кавалерите" записа феноменално представяне при победите на своя тим във Финалите, въпреки че до момента изобщо не беше играл под подобно напрежение. Вечер след вечер той беше основният защитник срещу Стеф Къри, който записа най-слабата си плейофна серия в кариерата. Кайри беше хладнокръвният "убиец", който помогна на ЛеБрон да не загуби 5-ия си финал в кариерата. Ървинг беше играчът, който направи разликата във Финалите и той е Х-факторът, довел до първа титла в историята на Кливланд.

Да, ЛеБрон Джеймс е БЕЗСПОРНО най-добрият играч на планетата и БЕЗСПОРНО един от 5-имата най-добри за всички времена. Без него Кливланд никога нямаше да играе във Финалите. Но без Кайри... няма титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички