Впечатляващ ЛеБрон Джеймс не остави шанс на Индиана


Впечатляващ ЛеБрон Джеймс не остави шанс на Индиана
Снимка: Gulliver/GettyImages

1074 0

Кливланд Кавалиърс се класира за полуфиналите в Източната конференция на НБА след домакинска победа със 105:101 над Индиана Пейсърс в мач №7 от плейофната серия между двата тима. Така с 4-3 победи Кавс продължават в следващата фаза, където ще срещнат завършилия на първо място през редовния сезон отбор на Торонто Раптърс.

Очаквано с решаваща роля за успеха на Кливланд бе суперзвездата и лидер на тима ЛеБрон Джеймс, който изигра поредния си страхотен мач в плейофите. 33-годишният баскетболист престоя на паркета общо 43 минути, през които вкара 45 точки, овладя 9 борби, направи 7 асистенции и 4 пъти отне топката от съперника. С последното Джеймс подобри поредния си рекорд, ставайки баскетболистът с най-много откраднати топки в плейофите – 399, с което изпревари легендата на Чикаго Булс Скоти Пипън (395).

Освен ЛеБрон, силен мач за Кавалиърс изигра и центърът Тристан Томпсън, който завърши с дабъл-дабъл от 15 точки и 10 борби. За Индиана Виктор Оладипо реализира 30 точки, към които добави 12 борби и 6 асистенции, но и това не помогна на тима му да се класира за следващата фаза.

В друг мач от фазата на директните елиминации Хюстън Рокетс поведе с 1-0 победи в полуфиналната серия с Юта Джаз. В своята „Тойота Сентър“ играчите на Майк Д‘Антони се наложиха над своя съперник със 110:96. Домакините водеха през почти целия двубой и очаквано се поздравиха с успеха. Над всички за Рокетс бе Джеймс Хардън, който приключи срещата с 41 точки, 8 борби и 7 асистенции.

17 пункта добави Крис Пол, а с дабъл-дабъл от 16 точки и 12 борби се отчете центърът Крис Капела. За гостите от Солт Лейк Сити по 21 точки реализираха Донован Мичъл и Джей Краудър. Следващият мач от серията е отново в Хюстън. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички