ВИДЕО: Фаталната "13-а", с която Къри прати Коби в историята


ВИДЕО: Фаталната "13-а", с която Къри прати Коби в историята
Снимка: Guliver/GettyImages

1269 0

Фаталното число "13" се оказа щастливо за Стефен Къри. Нисичкият пойнт-гард, който се превърна в първия MVP за редовния сезон, избран от пълно мнозинство, счупи рекорда за най-много тройки в един двубой от НБА.

Това стана тази нощ по време на победата на неговия Голдън Стейт Уориърс над Ню Орлийнс Пеликанс, а той вкара 13 от 17 опита от зоната за три точки.

Така, след като няколко пъти беше вкарвал 12 пъти от тройката, той най-накрая подобри рекордното постижение в НБА. Изненадващо, то не принадлежеше на нито един от големите стрелци в "лигата на извънземните", а на отказалия се през миналия сезон Коби Брайънт.

През 2001 година той "разстрелва" Сиатъл Суперсоникс, въпреки че никога не се е славел с точния си мерник от далечно разстояние. Рекордът му се задържа цели 15 години, но в крайна сметка най-точният стрелец в историята - Стеф, най-накрая вкара 13-те тройки, които му убягваха в последните 3 сезона.

РЕКОРДЪТ НА КОБИ:

РЕКОРДЪТ НА СТЕФ КЪРИ:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички