ВИДЕО: Цървена звезда е първият финалист в Адриатическата лига


ВИДЕО: Цървена звезда е първият финалист в Адриатическата лига
Снимка: Gulliver/Getty Images

1194 0

Цървена звезда стана първият тим, който се класира за финала на Адриатическата лига. Снощи "звездашите" победиха Партизан с 81:73 в зала "Пионир" пред 7000 зрители и с общ резултат от 3-1 победи отстраниха своя съперник. С успеха, Цървена звезда си гарантира и участие в Евролигата през следващия сезон.

Двубоят започна по-добре за Партизан, който имаше аванс от 10 точки още в средата на първата четвърт. Звезда обаче успя да стопи пасива си и след десет минути игра той вече беше само 2 точки. Вторият период беше много оспорван, но в края гостите успяха да обърнат резултата и на почивката на таблото сочеше 38:36 в тяхна полза.

След подновяването на играта Цървена звезда съумя да запази крехкия си аванс, а преди последната четвърт той стана 6 точки. Решителните десет минути отново бяха много оспорвани, но гостите не изпуснаха контрола на събитията и се класираха за финала в турнира.

Най-резултатни за победителите станаха Чарлз Дженкинс и Маркъс Уилямс, които отбелязаха по19 точки. За Партизан с 25 е Едо Мурич.

Съперникът на Цървена звезда на финала в Адриатическата лига все още не е известен. Той ще бъде определен на 22 април, когато Будучност и Цедевита ще изиграят пети решителен сблъсък. До момента резултатът между тях е 2-2 победи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички