Вальо Златев е категоричен: Бъдещето на Лукойл е в младите


Вальо Златев е категоричен: Бъдещето на Лукойл е в младите
Снимка: БГНЕС

1135 0

Президентът на баскетболния Лукойл Академик Валентин Златев поздрави  играчите за спечелената титла и сподели, че настоящите шампиони са имали силна конкуренция в лицето на отбора на Балкан. Според него най-големият победител в петте финални среща е била публиката. „Както видяхте, залите бяха пълни. Хубавото е, че станахме свидетели на високо спортсменство”, заяви Златев, цитиран от bTV.

Той категорично отхвърли възможността за сливане на клубовете на Балкан и Лукойл Академик с аргумента, че по този начин първенството на България ще бъде провалено. „Балкан е много силен отбор и те го доказаха. Не крия, че имам пристрастия към този отбор. Самият аз навремето играх в него. Това, че градовете са близо един до друг, може само да помага. Ние сме разчитали дори на публиката на Балкан в международни срещи. Надявам се, че това прекрасно сътрудничество ще го има и занапред. Ботевград е стара баскетболна школа”, каза още Златев.

„Сега нашият отбор е млад. На мнение съм, че има голямо бъдеще в него и именно това ще бъде нашата политика – да разчитаме предимно на нашите млади момчета. Ще разчитаме на тях и в европейските турнири”, заяви президентът  на Лукойл Академик.

Вчера Лукойл Академик надигра Балкан в петия решителен сблъсък , като по този начин завоюва титлата в мъжкото баскетболно първенство. През миналия сезон Лукойл загуби финала срещу Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички