Сан Антонио и Оклахома набират скорост с разгромни победи


Сан Антонио и Оклахома набират скорост с разгромни победи

1217 0

Сан Антонио Спърс записаха 3-а поредна победа в НБА, след като тази вечер у дома разбиха Юта Джаз с 89:69 в една от най-слабо резултатните срещи през сезона.

За "джазмените" това е антирекорд, като за пръв път през кампанията отбор записва под 70 точки. В същото време Грег Попович се възползва от силната защита на своите и през цялото време въртеше своя отбор и никой не записа над 30 минути.

Още през първото полувреме всичко беше ясно, след като Кауай Леонард вкара 8 точки в заключителните минути на втората част, а Спърс се оттеглиха на почивка с 16 точки разлика.

Именно MVP на финалите през миналта година беше най-полезен с 12 точки, 9 борби и 2 откраднати топки. Най-резултатен беше Сплитър с 14 пункта. Руди Гобърт единствен се представи на ниво за Джаз с 13 точки, 18 борби и 4 чадъра.

Оклахома Сити Тъндър пък спряха серия от 4 поредни загуби в гостувания, като отнесоха Орландо Меджик със 127:99.

Още през първото полувреме "гръмотевиците" реализираха 79 точки, което е най-слабото постижение на Орландо в историята. Освен това Меджик за 6-и пореден път допускат 100 или повече точки.

Дюрант се отчете с 21 точки, 11 борби и 8 асистенцииза по-малко от 30 минути игра, а Уестбруук добави 17 точки и 6 асистенции. Още 5 играчи на тима се отчетоха с двуцифрен точков актив. За Орландо Оладипо записа 23 точки, а Пейтън се отчете с 19 пункта и 8 асистенции. 

В най-оспорвания двубой Торонто Раптърс допуснаха втора сензационна загуба у дома, след като паднаха от Ню Орлийнс Пеликанс с 95:93.

Решаващият кош падна 1.5 секунди преди края, когато Тайрик Еванс успя да пробие до коша, успя да поднесе покрай Валанчунас, а топката се озова в коша.

"Пеликаните" дори бяха без най-добрия си играч Антъни Дейвис, който имаше проблеми преди двубоя и не игра. В негово отсъствие Еванс записа 23 точки и беше най-полезен за своите. Дероузън вкара 22 за канадския тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички