Сакраменто и Александър Везенков отново не победиха Ню Орлиънс и сезонът за тях приключи (ВИДЕО)


Сакраменто и Александър Везенков отново не победиха Ню Орлиънс и сезонът за тях приключи (ВИДЕО)
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

1312 0

Сакраменто Кингс и Александър Везенков загубиха гостуването си на Ню Орлиънс Пеликанс с 98:105. И по този начин останаха извън плейофите в НБА.

Българинът бе на паркета 11 минути, в които обаче не спя да помогне на своя отбор, като записа две точки и две борби. Пропусна 3 стрелби и допринесе с една открадна топка.   За гостите се отличи Ди'Арън Фокс, който завърши мача с 35 точки, 7 борби и 5 асистенции. Домантас Сабонис също изигра добър мач с нов дабъл-дабъл от 24 точки, 14 борби и 7 асистенции. Още 17 точки, 5 борби и 4 асистенции добави Харисън Барнс.

Сезонът за Везенков и Сакраменто приключи!

Най-резултатен за Ню Орлиънс бе Брeндън Инграм с 24 точки, 6 борби и 6 асистенции. Йонас Валанчунас също се отчете с дабъл-дабъл от 19 точки, 12 борби и 3 асистенции.

Още: Александър Везенков и Сакраменто Кингс на 1/8-финал в НБА - мисията изглежда НЕвъзможна

Домакините бяха по-добрите през по-голямата част, като само в първата четвърт калифорнийци имаха известно предимство. В третата четвърт разликата достигна до 14 точки, като имаше период, в който се мъкна до 7 пункта преди последния период. А ДеАрън Фокс водеше гостите с 35 точки.

Още в началото на последната част обаче интригата приключи. Стигна се до ерия от 14:3, което направи общия резултат 97:77 в полза на Ню Орлиънс в средата на периода. И макар преднината им да бе намалена, Кингс остана далеч от обрат.

Така "кралете" затвърдиха лошото си представяне срещу този съперник. Преди днешния двубой тимът на Майк Браун загуби и петте си двубоя срещу Пеликанс, като при два от тях разликата в крайния резултат беше повече от 20 точки!

За Сакраменто и Везенков пък сезонът официално приключи днес след това поражение. В друг мач от НБА Маями Хийт стигна до категорична победа със 112:91 срещу Чикаго Булс.

Още: Александър Везенков в НБА: Статистика, представяне и предстоящи мачове на Саша през сезон 2023/24 (ОБНОВЯВА СЕ)

Сакраменто Кингс разнебити Голдън Стейт Уориърс и е на победа от 1/8-финалите в НБА (ВИДЕО)

За край на редовния сезон: Сакраменто с разгром, но без точка за Александър Везенков (ВИДЕО)

Без Александър Везенков: Сакраменто Кингс допусна обрат и загуби трети пореден мач в НБА (ВИДЕО)

НБА: Сакраменто се издъни срещу пряк конкурент, Александър Везенков с почти 11 минути на паркета (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички