Още един тим от НБА хвърли око на Александър Везенков


Още един тим от НБА хвърли око на Александър Везенков

3323 0

Баскетболният талант Александър Везенков е един от играчите, които Ню Орлиънс  са си набелязали от тазгодишния драфт в НБА. Пеликанс се надяват да го вземат като втори избор, тъй като няма да участват в първия кръг. Това информира pelicandebrief.com. 

"Като се има предвид, че Пеликанс са добри в защита и силни в атака, клубът ще се фокусира върху флангови играчи, които ще помогнат на тима да стои малко по-добре на игрището", пише в материала.

"Само на 19 години, Везенков блести във Гръцката лига. Две са качествата, които могат да го отведат в НБА - стрелбата и инстинкта. Везенков е реализирал 37 процента от стрелбите за три точки този сезон за средно 4.8 атаки на мач, като комбинира чудесна височина и страхотна ефективност. Везенков също показа чудесен инстинкт, който му позволява да играе добре, въпреки липсата на атлетизъм. Както показва неговото драфт видео, той разчита много правилно ситуациите. И накрая Везенков, вече играе в професионална лига в Гърция откакто е на 17, което означава, че има по-голям опит да играе на високо ниво, срещу по-възрастни, отколкото много от играчите, участващи в драфта", гласи анализът за българския национал.

Като слаби страни се посочват: "Везенков не е много атлетичен играч във всеки смисъл на думата. Тази липса на атлетизъм прави трудно това да видим Везенков да играе на ниво в НБА. Само на 19, той трябва да понатрупа малко мускулна маса, която би могла да му донесе в атака."

Прогноза: Ако Везенков някога пробие в НБА ще е чудесно постижение в кариерата му, но докато той не покаже подобрен атлетизъм, ще бъде трудно това да се случи. Това обаче показва, че той ще бъде чудесен избор за Пеликанс с надеждата, че той може да поеме ролята на Райън Андерсън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички