Още един ас отпадна от Мача на звездите в НБА


Още един ас отпадна от Мача на звездите в НБА

1514 0

Мачът на звездите в НБА претърпя пореден удар само няколко дни преди неговото провеждане. Както е известно, събитието е на 15-и срещу 16-и февруари, като един срещу друг се изправят Запада и Изтока.

След като Коби Брайънт и Блейк Грифин отпаднаха от титулярите на Западната конференция за двубоя, още един от избраниците на феновете отпадна заради контузията.

Това е правещият отличен сезон Антъни Дейвис от отбора на Ню Орлиънс Пеликанс, който пострада при падане по-рано през седмицата. Той има контузия в рамото, като тежкото крило пропусна снощната загуба на своя тим от Индиана Пейсърс.

Така за пръв път от години заради контузии отпадат трима титуляри от един отбор, а мястото на Дейвис беше поверено на Дирк Новицки от Далас Маверикс.

Немският баскетболист има средно 18.3 точки на двубой през настоящия сезон, като той е най-резултатният играч извън САЩ в историята на лигата. Освен това той е под №7 във вечната класация на реализаторите. За Новицки това ще е участие №13 в Мача на звездите.

Иначе Стив Кър вече избра заместниците в титулярния състав на Коби Брайънт и Блейк Грифин. Това са Клей Томпсън и Джеймс Хардън.

Очаква се Стив Кър да избере скоро и третият баскетболист, който от резерва ще се превърне в титуляр. Това най-вероятно ще бъде ДаМаркъс Къзънс.

Мачът на звездите в НБА ще бъде съпроводен от множество събития, като сред тях са конкурсът за стрелба от тройката, за умения и едно от главните събития - конкурсът за забивки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички