Очакван №1 в драфта на НБА, Лейкърс изненадаха с избора си


Очакван №1 в драфта на НБА, Лейкърс изненадаха с избора си

2195 0

Тази нощ в "Барклейс Сентър" в Бруклин, Ню Йорк се проведе драфт 2015 в НБА, като под №1 беше избран асът на Кентъки Карл-Антъни Таунс. 

Центърът, който може да играе на позиции 4 и 5, беше избран очаквано от Минесота Тимбъруувс, които в момента притежават играчите, избрани под №1, в последните 3 години - Таунс, Андрю Уигинс (2014) и Антъни Бенет (2013).

Звездата на Кентъки беше сигурен, че ще бъде избран от "вълците", но изненадата дойде от Лос Анджелис ЛЕйкърс, които избираха 2-и.

Малко преди драфта се очакваше, че Мич Къпчак - генерален мениджър на "езерняците", да вземе Джалил Окафур, който цяла година беше спряган за №1. В последния момент обаче скаутите на Лейкърс прецениха, че в Дианджело Ръсел има по-голям звезден потенциал и избраха пойнт-гарда с убийствен пас и много добра стрелба.

Това обърка плановете на следващите два отбора в драфта - Филаделфия и Ню Йорк Никс. "Сиксърс" искаха да вземат Кристапс Позингис под №3, тъй като Окафур се предполагаше, че няма да е свободен. След избора на Лейкърс обаче Сам Хинке веднага избра представителя на Дюк.

Интересно е, че за трета поредна година Филаделфия избира център, като отборът вече има Нерленс Ноел, Джоел Ембийд и Джалил Окафур. През следващия сезон се очаква "потъването" на отбора да продължи, за да имат "сиксърс" още един висок избор в драфта.

Под №4 Фил Джаксън - президент на Никс, очакваше да вземе Ръсел, но в крайна сметка "бричовете" избраха най-добрия европейски талант - Кристапс Позингинс. Той има ръст за център, но играе на позиция 4 и има феноменална стрелба от далечно разстояние. Феновете на Никс обаче не бяха съгласни с избора и посрещнаха Позингис с освирквания.

Еманюел Мудиай, който игра в Китай през миналия сезон, вместо в NCAA, и дълго време беше спряган за топ 3, беше избран едва под №7 от Денвър Нъгетс.

№5 е друг европейски талант - Марио Хезоня от Барселона, който беше взет от Орландо Меджик. Най-добрият защитник в драфта - центъра на Кентъки Уили Коули "Трил" Стайн, беше избран от Сакраменто Кингс под №6.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички