Обявиха изненадите за Мача на звездите, Папазов се включи по "Вайбър"


Обявиха изненадите за Мача на звездите, Папазов се включи по "Вайбър"
Снимка: БГНЕС

911 0

Награда от 10 хиляди лева ще получи зрител в пловдивската зала "Колодрума", ако успее да вкара кош от центъра по време на 13-ото издание на баскетболния Престиж Мач на звездите 2016 година. Това обявиха на пресконференция днес организаторите на мача. Наградата всъщност се завръща в Престиж Мача на звездите. След като в първите години на събитието никой така и не успя да отбележи, организаторите бяха изоставили тази традиция. Сега обаче тя ще бъде отново част от програмата за тазгодишното 13-о издание на Мача, което ще се състои на 27.03.2016 година в Спортна зала "Колодрума" в Пловдив.

Произволно избрани зрители ще се състезават за шанса да отбележат от центъра и да грабнат чека. Щастливците ще бъдат определени с томбола чрез серийния номер на входния билет. Освен тази атракция в Престиж Мача на звездите ще има и още няколко нови неща, между които и демонстрационен мач "3 х 3" с участието на няколко звезди, сред които и световен шампион. Шоуто ще бъде "украсено" с конкурсите за умения, тройки и забивки.

Самият двубой между баскетболните звезди ще срещне традиционно отборите на Фолксваген и Търкиш Еърлайнс. Те ще бъдат с екипи в цветовете на пловдивските футболни съперници Локомотив и Ботев. Тимът на Фолксваген ще играе в черно и бяло, а тимът на Търкиш еърлайнс - в жълто и черно. Гласуването за избор на състезатели в отборите ще започне на 29.02.2016 година. Традиционно ще се избират по двама българи и двама чужденци на всяка от петте позиции, като те ще бъдат разпределени в отборите на принципа на "змейката". Останалите 4 състезатели ще бъдат определени от треньорите и организаторите в последната седмица преди двубоя.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 26 февруари. В периода до 20 март те ще бъдат на промоционална цена от 8 и 5 лв. Пропуските от 8 лева ще са за трибуните под колоездачната писта, а тези от 5 лева - за местата над пистата. След 20 март билетите ще са на цени съответно от 10 и 7 лв. Първата в историята (поне в България) интерактивна пресконференция от САЩ по "Вайбър" даде президентът на НБЛ Константин Папазов, който е в Маями.

"Изборът на Пловдив за тазгодишното издание на Престиж Мача на звездите не е случаен. Ние имаме отлични впечатления от работата на хората от Академик (Пд) и преценихме заедно с промоутъра, че е редно да ги подкрепим в тяхната първа година в Националната баскетболна лига. Освен това Пловдив е един прекрасен град на хората със спортни сърца, градът на двата футболни колоса Ботев и Локомотив, Общината подкрепя спорта и съм сигурен, че залата ще бъде препълнена", обясни избора на Пловдив Папазов.

"Залата имаше много трудности по построяването, строеше се доста бавно и дълго време беше чакана от пловдивчани. Мачът на звездите ще е първото събитие в "Колодрума", що се отнася до колективен спорт. Надявам се това силно да "отпуши" залата и за други подобни прояви. Мога да обещая, че ще докарам една звезда от световен мащаб на Мача, която може да играе много добре баскетбол", каза още по телефона от САЩ Константин Папазов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички