Нов суперотбор се роди в НБА


Нов суперотбор се роди в НБА
Снимка: Guliver/GettyImages

1321 0

Ерата на "суперотборите" в НБА започна и завърши през 80-те години, когато Лос Анджелис Лейкърс и Бостън Селтикс бяха пълни със звезди. ЛеБрон Джеймс поднови тази ера през 2011 година, а сезон 2017/18 се очертава като сезона с най-много суперотбори през новия век.

Това стана ясно от последния трансфер, осъществен точно преди старта на свободния пазар в НБА. В невероятна сделка Хюстън Рокетс успя да привлече Крис Пол - лидерът на Лос Анджелис Клипърс и един от най-добрите плеймекъри в последните 20 години в "лигата на извънземните".

CP3 трябваше да стане свободен агент на 1-и юли, но се съгласи да упражни опцията си за 1 година удължаване на договора и да бъде трансфериран в Хюстън. По този начин "ножиците" получиха в замяна Патрик Бевърли, Сам Декър, Луи Уилямс и избор в първия кръг на драфта през 2018 година.

Крис Пол ще се присъедини към Джеймс Хардън, формирайки най-силното дуо от гардове в лигата. Очаква се към двамата да се присъедини още една звезда, като в момента генералният мениджър на Рокетс работи по трансфера на Пол Джордж от Индиана Пейсърс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички