Неочаквана супер сделка в НБА


Неочаквана супер сделка в НБА

1530 0

Тази нощ от нищото в НБА стана една от най-големите размени на играчи през сезона, след като Кливланд Кавалиърс, Ню Йорк Никс и Оклахома Сити Тъндър си размениха играчи.

Големият "победите" тази вечер е отборът на ЛеБрон Джеймс, който получи от "бричовете" гардовете Иман Шъмпърт и Джей Ар Смит.

Шъмпърт, който е в последната година от новобранския си договор, ще помогне на "кавалерите" за отчайващата им защита и ще може да се впише в титулярния състав на Дейвид Блат, който в последните мачове ползва Майк Милър като атакуващ гард.

Джей Ар Смит пък ще помогне с реализирането на точки от пейката, което също е проблемна зона на "кавалерите". Той е по-добър от Дион Уейтърс, който така и не намери общ език със звездите на тима Кайри Ървинг и ЛеБрон Джеймс.

В същото време Оклахома Сити Тъндър се намеси в уравнението и придоби правата за Дион Уейтърс, който ще смени обстановката, а ръководството на "гръмотевиците" се надява, че новата култура ще извади на показ най-доброто от бившия №4 в драфта.

Ню Йорк Никс пък показаха явното си желание да "потънат", след като Шъмпърт е единственият постоянно представящ се играч в селекцията на Дерек Фишър. Той и Джей Ар Смит са сред основните точконосители, а в замяна Никс получават трима играчи на Кавалиърс, които ще махнат от състава си.

По този начин легендарната организация ще спести 20 милиона долара през този сезон и по всичко изглежда ще се бори за последното място в НБА, за да има повече възможности за първи избор в драфта през идното лято.

Очаква се голямата звезда на тима Кармело Антъни да бъде изваден от състава до края на сезона заради контузия, тъй като вече няма смисъл да играе на пълни обороти, като се има предвид и хроничната контузия в коляното, която го мъчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички