НБА: Маскираният Ембийд върна Филаделфия в играта, Лука Дончич блесна за Далас (ВИДЕО)


НБА: Маскираният Ембийд върна Филаделфия в играта, Лука Дончич блесна за Далас (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1514 0

Лидерът на Филаделфия Джоуел Ембийд се завърна в игра и бе с основна заслуга за успеха на своя тим над Маями Хийт с 99:79, след който Фили намали изоставането си в полуфиналната плейофна серия на НБА на 1:2.

Ембийд, който е сочен за един от фаворитите за MVP на редовния сезон, пропусна първите два двубоя в серията, които бяха убедително спечели от Маями с 14 и 16 точки разлика. Центърът на Сикърс бе под въпрос и за третия мач заради сътресение и фрактура на палеца, но за радост на феновете в "Уелс Фарго Сентър" той попадна в стартовата петица на домакините, макар и с маска на лицето.

Ембийд не успя да покаже най-доброто от себе си, но се отчете с 18 точки и 11 борби и помогна за силната игра на Филаделфия в защита, която ограничи лидера на Изток до едва 79 точки, като в три от частите Хийт вкараха 17 или по-малко точки.

Най-резултатни за победителите бяха Тайрийз Макси и Дани Грийн с 21 точки, а Джеймс Хардън добави 17 точки, 8 борби и 6 асистенции. За Маями единствено Джими Бътлър (33 точки) и Тайлър Херо (14) минаха границата от 10 точки.

Мач №4 от серията е в неделя (8 май) във Филаделфия.

В другия двубой от тази нощ Далас Маверикс победи Финикс Сънс със 103:94 у дома и намали изоставането си на 1:2. Лидерът на Маверикс Лука Дончич остана на една асистенция от трипъл-дабъл - 26 точки, 13 борби и 9 асистенции. Джейлън Брънсън се отчете с 28 точки, а Реджи Бълък добави 15. За Финикс нито един играч не успя да отбележи 20 точки, като Джей Краудър бе най-резултатен с 19.

Мач №4 от серията е в неделя (8 май) в Далас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички