Майкъл Джордан влиза в Залата на славата на ФИБА


Майкъл Джордан влиза в Залата на славата на ФИБА
Снимка: Getty Images/Guliver

1602 0

Баскетболната легенда и един от най-великите играчи за всички времена Майкъл Джордан ще влезе в Залата на славата на Международната баскетболна федерация (ФИБА). Той е шесткратен шампион в Националната баскетболна лига с Чикаго Булс.

Освен Джордан, ще бъдат приети още осем души. Сред тях са и петима бивши баскетболисти - Антоан Ригодо (Франция), Шарунас Марчулюнис (Литва), Владимир Ткаченко (Русия/Украйна), Руперто Ерера Табио (Куба) и Ан Донован (САЩ).

Единственият треньор тази година е австралиецът Ян Стърлинг. Останалите двама, които ще бъде приети в Залата на славата през 2015 година, са двама консултанти. Това са Робер Бланшард (Франция) и Ноа Клингер (Израел).

“За нас е истинска чест да оповестим тези имена пред широката публика. Тези личности са постигнали страхотен успех по време на кариерата си на терена, но по-важното е, че са се отличили и с характера си извън него, промотирайки баскетболната игра“, заяви президентът на ФИБА Орасио Мураторе.

Събитието ще се състои на специална церемония в Лил, която ще се проведе на 19 септември – ден преди края на Евробаскет 2015.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички