Лукойл Академик почна 2016 година с първи успех в Европа


Лукойл Академик почна 2016 година с първи успех в Европа

1097 0

Българският шампион Лукойл Академик почна годината с победа в Европа. "Студентите" записаха първия си успех в турнира за Купата на ФИБА, след като в "Арена Ботевград" спечели със 76:62 срещу чешкия шампион ЧЕЗ Нимбурк.

Успехът дойде след като цели 7 баскетболисти от първия тим са болни от грип, а Филип Виденов не игра нито минута в днешния мач. Тенчо Банев пък не беше в групата.

Въпреки всичко, домакините бяха пределно мобилизирани от самото начало и не дадоха инициативата на съперника, който нито за миг не показа защо бе считан за фаворит преди началото на двубоя.

Водени от отличните в днешния двубой Павлин Иванов и Донел Тейлър, баскетболистите на Лукойл Академик се откъснаха напред след серия от 13-0 през първата част, за да поведат с 19:5, а след 10 минути игра имаха аванс от 22:12. Родните шампиони продължиха да контролират темпото на двубоя и до почивката, когато отново имаха комфортна преднина, която този път бе 39:30.

Гостите живнаха в началото на третата част, когато за кратко намалиха разликата до едва три точки - 50:47, но кошове на Шакич и Тейлър, както и тройка на Минков отново върнаха двуцифрения аванс на българите, които водеха с 60:48 след 30 изиграни минути.

В заключителната четвърт гостите хвърлиха всичко в атака, но до промяна в статуквото не се стигна и в крайна сметка победата бе за родния тим - 76:62.

Павлин Иванов бе най-резултатен с 21 точки при 60% успеваемост от тройката (6/10). Американецът Донел Тейлър изигра най-силния си мач откакто е баскетболист на Лукойл Академик и се отчете с 19 точки, 4 борби и 4 асистенции, а Филип Барович записа “дабъл-дабъл” от 13 точки и 14 борби.

Белгийският национал Максим Де Зеу се отличи с 16 точки за гостуващия тим, докато Петр Бенда и Шасон Рандъл вкараха по 10.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички