Левски дебютира в НБЛ в сряда


Левски дебютира в НБЛ в сряда
Снимка: Иван Йочев

2288 0

Шампионът на България за 2014 година Левски ще направи дебют в Националната лига за сезон 2014/15 в сряда. От 19.00 часа в зала "Универсиада" тимът посреща Черноморец Бургас в последен мач от първия кръг на шампионата.

"Сините" вече изиграха три официални срещи от Адриатическата лига, а в сряда ще стартират и с участието си на домашна сцена. Двубоят със сигурност пропускат гардовете Брандън Хийт и Станимир Маринов. Американският гард получи тежка контузия в последната среща в неделя вечер като гост на Задар в Хърватия и днес му предстои операция при д-р Тони Георгиев. Маринов от своя страна все още чака разтрогване с бившия си тим Балкан и поради тази причина все още не получава разрешение от БФБ за картотека.

Съперникът Черноморец претърпя някои рокади в ростера за предстоящия сезон. Тимът запази основни единици като Богдан Боев, Любен Пасков, Димитър Рошманов и Емил Бинев, а в същото време прибави сърбите Илия Милутинович и Владимир Сатарич. Най-интересната новина от бургаския тим преди началото на сезона си остава напускането на старши треньора Дечо Коешинов, който пое кормилото на женския Нефтохимик Бургас.

Статистиката между двата тима от последните десетина години е 21 победи и нито една загуба за Левски. Разликата в класите между двата тима е огромна и Левски би трябвало да няма проблеми да стартира успешно сезона в НБЛ. Ръководството на тима би трябвало да използва този мач за загрявка преди далеч по-сериозното изпитание в неделя вечер, когато "сините" приемат шампиона на Черна гора и един от отборите без загуба до момента в Адриатическата лига Будучност Подгорица. Мачът е от 18.00 часа на 19 октомври, отново в зала "Универсиада". /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички