Как Коби Брайънт помогна на Янис Адетокумбо да стане шампион в НБА?


Как Коби Брайънт помогна на Янис Адетокумбо да стане шампион в НБА?
Снимка: Getty Images

3441 0

Янис Адетокумбо спечели първата си шампионска титла в НБА, последвана от двете му награди за MVP през миналите години. Той самият призна, че легендарният Коби Брайънт е изиграл своята роля в това да го вдъхнови да пренесе играта си на друго ниво. Самият Янис си спомни за това след победата с Милуоки Бъкс над Финикс Сънс.

През 2017 година Янис пише на Брайънт в "Туитър", за да поиска предизвикателство. Получава отговор да спечели MVP награда. След като го прави през 2019 година, Брайънт му дава ново предизвикателство - да спечели титлата. Коби не доживя да види как гъркът печели първия си пръстен, все пак Янис си спомни за тяхната история.

"Това започна почти като шега. Мисля, че имаше реклама на "Найк" и той пращаше предизвикателства на играчите. И аз реших да се пробвам и попитах какво е моето предизвикателство. Когато ме предизвика да стана MVP, ме накара да повярвам. Казах си: "Коби Брайънт мисли, че мога да направя това и да играя на по-високо ниво, да поведа отбора си и да стана MVP?!".

Трябваше да го сторя. Трябваше да се трудя здраво. Не точно, за да не го разочаровам. Трябваше да го направя, защото хората вярваха, че мога. Това е. Не обичам да подвеждам хората" - сподели Янис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички