Иван Лилов подписа с втородивизионен тим от Италия


Иван Лилов подписа с втородивизионен тим от Италия

1191 0

Българският национал Иван Лилов все пак ще продължи кариерата си в Италия. От новия сезон баскетболистът ще носи екипа на втородизивизионния италиански Киети.

Лилов беше на подготовка с елитния Реджо Емилия, след което се завърна и у нас и обяви, че ще започне сезона с Балкан. Това обаче няма да се случи, тъй като той вече има нов отбор.

„Пределно мотивиран и щастлив заминавам за Киети, Италия, където ще облека екипа на едноименния втородивизионен отбор. Ще дам всичко, на което съм способен, за да представя себе си и България по най-добрия начин. Мисля, че чакането си заслужаваше!“, написа Лилов в страницата си във Фейсбук.

Новият наставник на Лилов Масимо Гали също не спести похвалите си към българския национал": "Ние не търсим просто известен играч, а истински баскетболист, който може да даде на отбора ни атлетизъм и техника. За Иван Лилов говори самата му кариера. И особено изключително положителните препоръки за него от Реджо Емилия, където той бе на проби през целия подготвителен сезон и бе наистина пред подписване с вицешампиона."

"Лилов е солиден играч, европейски играч, умен и хитър и с отлична физика. В сравнение с американците на него ще му е необходимо много по-малко време да се адаптира към играта. Той е добър стрелец, много енергичен, има и бързи крака, което му позволява бърза реакция и възможност за пробиви в противниковата защита. Притежава добра ръка, освен това може да подава добре и интелигентността му е над средната. Той е национал на България и с неговия опит може да помогне много на нашите млади играчи. Ще ни бъде много полезен, това е вън от съмнение.“, споделя Гали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички