Испания е баскетболният крал на Европа


Испания е баскетболният крал на Европа

1102 0

Испания е новият Европейски шампион по баскетбол. Пау Гасол и компания бяха безапелационни срещу Литва във финала, побеждавайки с 80:63 и заслужено си върнаха трона. 27 372 наблюдаваха двубоя от трибуните на залата в Лил.

За Испания това е трета континентална титла от последните четири първенства. Тимът спечели през 2009-а и 2011-а, а на миналия шампионат остана с бронзовите медали.

За Литва пък е утехата, че също като Испания спечели директна квота за Олимпийските игри в Рио. Отборът на бившата съветска република остава със сребърните медали на второ поредно Европейско първенство.

На почивката испанците водеха с 41:33 точки, а авансът им на моменти достигна 18 точки. Още през първите 20 минути лидерът на Испания Пау Гасол бе натрупал 14 точки, а той завърши с 25 точки и 12 борби, 4 асистенции, 3 чадъра, 1 отнета топка и нито една грешка за 32 минути на паркета. Серхио Йул и Руди Фернандес останаха съответно с 12 и 11 точки, като Йул направи 5 асистенции и овладя 6 борби.

Мантас Калниетис и Реналдас Сейбутис бяха най-резултатни за литовците с по 13 точки, а Йонас Валанчюнас добави 10 и 9 борби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички