Финалите в НБА с най-висок рейтинг от ерата на Джордан насам


Финалите в НБА с най-висок рейтинг от ерата на Джордан насам
Снимка: Gulliver/Getty Images

1915 0

Голдън Стейт Уориърс станаха шампиони в НБА, след като спечелиха с 4:2 финалната серия срещу Кливланд Кавалиърс, а телевизионните рейтинги за 6-те мача бяха най-високите за 21-и век. 

Причина за това е мечтаният финал между двете най-големи звезди в баскетбола в момента - ЛеБрон Джеймс и Стефен Къри. Краля безспорно е най-добрият баскетболист на планетата, докато нисичкият пойнт-гард е действащият MVP на редовния сезон.

През изминалата вече кампания Стеф Къри задмина Джеймс по популярност, след като получи най-много гласове за участие в Мача на звездите, който е проведе в Ню Йорк.

ТВ рейтингите показват, че 19.9 милиона зрители средно са гледали мачовете от Финалите, като най-гледан е бил последният, който короняса "воините".

Това е с 30% повече от миналогодишните финали между Сан Антонио Спърс и Маями Хийт, когато ЛеБрон още носеше екипа на "горещите". Тогава "шпорите" спечелиха  4:1, записвайки рекорд за най-голяма точкова разлика във финална серия.

За последно над 20 милиона зрители гледаха последния финал с участието на Майкъл Джордан в НБА през 1998 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички