Ембийд доближи Филаделфия до полуфиналите на Изток


Ембийд доближи Филаделфия до полуфиналите на Изток
Снимка: Getty Images

905 0

Отборът на Филаделфия Севънтисиксърс вече е съвсем близо до полуфиналите в плейофите на Източната конференция в НБА, след като победи Торонто Раптърс със 104:101 след продължение като гост. В герой за Фили се превърна претендентът за MVP на сезона Джоуел Ембийд, който отбеляза решаващата тройка 0.9 секунди преди края на продължението, като по този начин Сиксърс вече водят с 3-0 в серията.

За Торонто загубата е особено болезнена, тъй като тимът доминираше в голяма част от редовното време и имаше преднина от 17 точки в средата на втората част, а гостите нямаха аванс в нито един момент, но успяха да се доберат до продължение. В него Ембийд реши всичко с тройка в края, дошла след добра атака на тима.

"Цялата атака бе построена страхотно, радвам се, че успях да я завърша, но работата не е приключена. Трябва да спечелим още един мач", каза Ембийд след успеха. Той завърши с 33 точки и 13 борби при 60 процента успеваемост на стрелбата, а Тайрийз Макси и Джеймс Хардън добавиха по 19 точки за победата.

За Раптърс над всички бе Оу Джи Анъноби с 26 точки, Гари Трент-джуниър реализира 24, а Прешъс Ачиува се отчете с 20 точки от пейката при 81.8 точна стрелба. Севънтистиксърс имаха много сериозно предимство в спечелените борби - 46 на 32, както и над седем процента по-точна стрелба.

Мач номер 4 в Торонто е в събота. Останалите резултати:

Бостън Селтикс - Бруклин Нетс 114:107 (2-0)

Милуоки Бъкс - Чикаго Булс 110:114 (1-1).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички