Драматична победа за Бостън, "келтите" срещат Кливланд в плейофите


Драматична победа за Бостън, "келтите" срещат Кливланд в плейофите
Снимка: Gulliver/Getty Images

1401 0

Бостън Селтикс победи у дома Торонто Раптърс с 95-93 в среща от Националната баскетболна асоциация, изиграна тази нощ. "Келтите" изоставаха в резултата, но 0,8 секунди преди края Джей Краудър стреля точно и донесе победата на своя тим.

С успеха Бостън ще завършат на седмото място в Източната конференция в НБА, един кръг преди края на редовния сезон. Това означава, че техен съперник в плейофите ще бъде тимът на Кливланд Кавалиърс. Опонентът на Торонто все още не е сигурен, но най-вероятно това ще бъде Вашингтон Уизардс.

Гостите започнаха по-добре срещата и след първата част имаха преднина от 7 точки. Двата тима изиграха оспорвана втора четвърт, която завърши наравно и разликата на почивката остана непроменена. След подновяването на играта Бостън започна да топи изоставането си, а преди решителните десет минути отборът вече водеше с 3 точки. Интригата се запази и през последната четвърт, като домакините измъкнаха успеха в самия край на мача.

Най-резултатни за победителите станаха Еван Търнър и Ейвъри Брадли, които реализираха по 14 точки. За Торонто Кайл Лаури и Лу Уилямс вкараха по 16 точки.

В последния кръг в НБА, който ще се изиграе тази нощ българско време, Торонто е домакин на Шарлът Хорнетс, а Бостън гостува на Милуоки Бъкс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички