Доналд Тръмп предрече унищожаване на НБА


Доналд Тръмп предрече унищожаване на НБА
Снимка: Getty Images/Guliver

2376 0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заклейми протестите на играчите от НБА и решението им да бойкотират мачовете през последните няколко дни. Заради продължаващото полицейско насилие над тъмнокожи граждани на страната и 7-те куршума в гърба на Джейкъб Блейк, играчите поискаха спешни реформи в управлението и най-вече нов закон за полицейската дейност. 

Тръмп от своя страна сподели пред журналисти, че баскетболистите няма да постигнат нищо, като дори могат да унищожат най-известната лига в света - НБА. Той е категоричен, че политическата активност на играчите ще доведе до крах на шампионата. 

"Мисля, че това, което правят в НБА, ще унищожи баскетбола. Това е заплаха за съществуването на шампионата. Смятам, че това е много лошо за НБА и ще бъде много лошо за американския футбол", каза президентът, който се намира в предизборна кампания. Към словото си пред журналистите, той също така заяви, че хората искат да гледат спорт, без да бъдат въвлечени в политически проблеми. 

В НБА мачовете от плейофите ще бъдат подновени в събота, след като два дни преговори доведоха до това играчите да спрат бойкота си, но в същото време цялата лига и най-вече собствениците да бъдат солидарни към каузата на играчите за "Black Lives Matters" и да помогнат активно и с конкретни действия за осъществяването на промяната в САЩ. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички