Дерик Роуз се върна на паркета, игра за САЩ в контрола преди световното


Дерик Роуз се върна на паркета, игра за САЩ в контрола преди световното
Снимка: Getty Images/Guliver

1590 0

Дерик Роуз демонстрира отново най-доброто от качествата си, след като се появи в игра за първи път от девет месеца. Това стана по време на контролната среща на националния отбор на САЩ с Бразилия, завършила 95:78. Американците поддържаха аванс от 5 точки в началото на четвъртата част, но след серия от 14:2 узакониха надмощието си.

Това е първа среща и за двата отбора преди старта на Световното първенство в Билбао, което е след две седмици. Заедно с Роуз отлично се представи още един играч на Чикаго Булс - Антъни Дейвис, който вкара 20 точки, взе осем борби и направи пет блокади. Джеймс Хардън добави 18 точки за янките, а Клай Томпсън - 10, включително уникална тройка в началото на четвъртата част.

За гостите от Бразилия Тиаго Сплитер вкара 16 точки, Рафаел Хетшаймайер завърши с 13, всичките от второто полувреме, а още четирима техни съотборници приключиха с двуцифрен личен актив. Пойнтгардът Роуз не е играл от ноември миналата година, когато претърпя тежка операция на коляното. Но въпреки това беше посрещнат бурно от феновете на домакините.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички