ЦСКА триумфира в Евролигата, турски депутат предложи сваляне на руски самолет


ЦСКА триумфира в Евролигата, турски депутат предложи сваляне на руски самолет

915 0

Отборът на ЦСКА Москва спечели за трети път в историята баскетболната Евролига. Руският тим в заключителната среща в Берлин се наложи над Фенербахче със 101:96 (22:20, 28:10, 19:23, 14:30, 18:13) след продължение.

Французинът Нандо Де Коло с 22 точки стана най-резултатен за "армейците" и въобще в мача. Боби Диксън реализира 17 точки за турците.

Това е трета победа за ЦСКА в турнира след успехите през 2006 и 2008 г. Руснаците имат и четири титли в предишния формат на надпреварата - Купа на европейските шампиони (1961, 1963, 1969 и 1971). Така те са покорявали европейския връх общо седем пъти и са на второ място по този показател. Единствено Реал Мадрид е пред тях с девет победи в най-престижния европейски турнир.

Междувременно турският депутат Шамил Таяр реагира доста крайно на загубата на любимците си и негови сънародници, които се бореха за първа титла.

"Искам отново да свалим руски самолет", написа Таяр в микроблога си в Туитър. Той е депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички