Черноморец Бургас с първа Купа на България по баскетбол от близо половин век


Черноморец Бургас с първа Купа на България по баскетбол от близо половин век
Снимка: Lap.bg

961 0

След близо половин век Черноморец Бургас отново спечели Купата на България по баскетбол

Баскетболистите на старши треньора Васил Евтимов изнесоха един от най-силните си мачове изобщо от началото на сезона, след като разгромиха Спартак Плевен с 86:62 в зала “Арена Бургас”. До този момент бургазлии бяха печелили трофея през 1965-а и 1975-а, докато Спартак остава с едно злато от турнира, завоювано през 1996-а.

Това е първо голямо отличие за Васил Евтимов начело на Черноморец, четири години след като той пое отбора. В последните няколко сезона Биг Вас превърна “акулите” в един от водещите отбори в първенството и след като през миналата кампания бургазлии играха финал в Националната баскетболна лига, сега тимът спечели Купата. Дори и без контузения Христо Захариев, добре смазаната машина на домакините на турнира не остави никакви шансове на плевенчани, като четирима състезатели завършиха с двуцифрен точков актив - Алекс Уандие, Травис МакКонико, Шон Смит и Андрей Иванов.

За Спартак пък остава гордостта от първи финал в турнира за Купата от 1996-а насам. Отборът на Любомир Минчев показа на какво е способен в надпреварата, след като на полуфиналите матира действащия шампион в първенството Балкан, но сякаш днес нямаше останали нито физически, нито психически сили да се противопостави на високите тела на Черноморец. Сега Спартак може да се концентрира върху края на редовния сезон и участието си в плейофите, къдетоотборът ще гони медали.

Кой беше най-резултатен за победителите?

Алекс Уандие изведе Черноморец към трофея с 18 точки и 6 борби при 4/4 стрелба от тройката и логично беше избран за най-полезен играч в турнира. 

Родни Първис бе най-резултатен за Спартак с 16 точки, докато Талиб Занна прибави още 10 точки и 13 борби.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички