Българин поема жените на Полша


Българин поема жените на Полша

1371 0

67-годишният българин Теодор Моллов е новият селекционер на женския национален отбор по баскетбол на Полша. Tова съобщава eurobasket.com. На поста той заменя Ясен Виницки, който работи от четири години с тима.

Моллов е родом от Русе. Той е първият роден специалист, който води чужденци в българското първенство. В края на 70-те и началото на 80-те години Теодор привлича в игра за мъжкия тим на Дунав двама поляци и двама американци. Най-добър от тях е полякът Рихард Виечорек.

За последно Моллов води женския тим от Полша МКК Сиедлце. В България той води мъжкия тим на Дунав Русе, а в кариерата си е работим предимно в Полша, където води тимовете на Пиясечно, Люблин, Бобри Битом, Полония Пшемишъл и Горник Валбжих.

Предстои тимът на Полша, на който наставник ще е българският специалист, да срещне Беларус и Белгия в квалификациите за Евробаскет 2017. България пък попадна в група F заедно с отборите на Русия, Гърия и Швейцария. За първенството се класират първите отбори от 9-те групи, както и шестте най-добри втори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички