България "разстреля" Швеция, но допусна първа загуба по пътя към ЕвроБаскет 2025


България "разстреля" Швеция, но допусна първа загуба по пътя към ЕвроБаскет 2025
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1400 0

Националният отбор на България по баскетбол загуби с от селекцията на Швеция със 70:84 (22:29, 21:21, 12:12, 15:22) в мач от група "D", част от квалификациите за ЕвроБаскет 2025. "Лъвовете" стреляха доста добре, но "викингите" бяха по-постоянни и се поздравиха с успеха на своя земя в "Партиле Арена".

Развой на Швеция - България

Швеция стартира силно и взе ранен аванс. Родните национали на няколко пъти намаляваха изоставането си, благодарение най-вече на тройките от Христо Захариев. Все пак скандинавския тим взе аванс от седем точки в края на първата част при 29:22.

България бе близо на няколко пъти да изравни резултата, но не успя. Даже в края на първото полувреме Швеция успя отново да вземе преднина от седем точки - 50:43.

В третата част скандинавския тим успя да поведе и с двуцифрен резултат в един момент, след което "лъвовете" записаха добра серия и скъсиха изоставането си. Все пак и тази част шведите успяха да завършат отново със седем точки преднина при 62:55.

В последната четвърт Швеция просто не грешеше и държеше иницативата и дори увеличи аванса си, побеждавайки България с 14 точки.

Най-резултатен в срещата бе Коди Милър-Макинтайър, който наниза 21 точки, Христо Захариев пък се отчете с 18 пункта за националния ни отбор. Панцар бе най-резултатен за шведите с 16 точки и 4 асистенции.

Цялостно България стреля доста добре 41.3% от паркета (27.6% от линията за три). Шведите пък се отчетоха със стрелба от 44.1% (28.6% от линията за три). Следващият мач на "лъвовете" е на 25 февруари (неделя) на родня земя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички