Баскетболната легенда Стойков: Някои в националния просто си живуркат


Баскетболната легенда Стойков: Някои в националния просто си живуркат

1054 0

Една от легендите на българския баскетбол Тодор Стойков беше крайно критичен към част от националните състезатели в интервю за "7 дни спорт" след провеждането на Купата на България.

Както е известно, тази година представителният ни отбор удари дъното и няма нито един официален (дори и контролен) двубой под егидата на ФИБА, което означава, че най-вероятно няма да има и легери на националния тим.

В същото време Георги Младенов вече не е селекционер на тима, след като договорът му не беше продължен.

"Първо трябва да видим кой ще е треньор и каква ще е стратегията. Не се знае и кога ще са квалификациите през следващата година. Възможно е и да не се събира отбор. Нямаме официални мачове на ФИБА. Какви контроли да играем, с кой треньор, кои играчи ще дойдат? Още отсега, познавайки играчите, кога да кажа, че някои се радват, че няма да има национален отбор и ще си почиват", категоричен беше Стойков и продължи.

"Има и такива играчи и се вижда, че те успяват да се докажат, ведигат си цната и по някакъв начин се развиват. Други си живуркат, рано или късно ги разкриват и започват да залязват.

За съжаление при нас живуркащите са повече от тези, които се развиват", критичен бе бившият баскетболист, който в момента е член на УС на Българска федерация баскетбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички