Александър Тодоров: Здравето е най-важно, Балкан има сили да стане шампион


Александър Тодоров: Здравето е най-важно, Балкан има сили да стане шампион

1789 0

От днес Александър Тодоров вече не е старши треньор на Балкан Ботевград. Наставникът се оттегля, заради влошено здравословно състояние, а за негов заместник бе назначен Влада Вукойчевич.

Александър Тодоров направи и официално изявление, в което обосновава решението си:

"Мой дълг е да уведомя баскетболната общественост, че от днес (23 февруари) няма да бъда в състояние да продължа да водя Балкан. Винаги съм мислел, че баскетболът е най-важното нещо в моя живот. Здравословните проблеми, с които се боря от година насам обаче ми дадоха да разбера, че по-ценно от здравето, няма.

Считано от днес, излизам в болничен и преустановявам всякакви служебни ангажименти. Това ще продължи до тогава, докато дойде ден, в който отново ще се чувствам и ще бъда 100% здрав и готов за нови предизвикателства. Благодаря от сърце на президента на Балкан Георги Георгиев и на изпълнителния директор на клуба Цветан Луканов за безрезервната подкрепа, която ми оказваха в последните 30 месеца в Ботевград и за чисто човешкото разбиране, което получавам от тях страна.

Благодарност към играчите ми, които трябваше да минат заедно с мен през тези трудни периоди. Благодарност и към истинските фенове на Балкан, които представляват същинската сила на нашия клуб. От цялата си душа желаех снимката на този Балкан да стои в старата зала, редом до останалите шампионски отбори, с които Ботевград се гордее. Нещо повече. Продължавам да вярвам, че тази генерация, с или без мен като треньор, има големи шансове да спечели шампионската титла този сезон."

Последният мач на Александър Тодоров начело на Балкан беше при загубата от Черно Море Порт Варна на четвъртфинал в турнира за Купата на България. В последствие "моряците" спечелиха трофея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички