Западът триумфира в 66-ия "Мач на звездите" (ВИДЕО)


Западът триумфира в 66-ия "Мач на звездите" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1302 0

Отборът на Запада триумфира в 66-то издание на „Мача на звездите” в НБА. Воденият от Стив Кър сборен тим се наложи над състава на Източната конференция със 192:182.

Очаквано двата звездни тима предложиха изключително шоу на зрителите в зала "Смути Кинг Сентър" в Ню Орлиънс, както и на милионите пред телевизионните екрани.

Над всички в двубоя бе суперзвездата на Ню Орлиънс Пеликанс Антъни Дейвис. Пред родна публика центърът наниза рекордните 52 точки, към които добави и 10 борби, с което си заслужи и приза за „Най-полезен играч”. Освен това Дейвис надмина и досегашния рекорд за най-много реализирани точки в „Мача на звездите”.

Предишното най-добро постижение се държеше от легендарния Уилт Чембърлейн, който през далечната 1962 година вкарва 42 точки.

Освен Дейвис силно за Запада се включи и Ръсел Уестбрук, който завърши с 41 точки, а Кевин Дюрант и Стеф Къри добавиха по 21.

За състава на Изтока най-резултатен бе дебютантът в „Мача на звездите” Янис Адетокумбо, който вкара 30 точки, докато ЛеБрон Джеймс приключи с 23.

С успеха си Западът вече има 28 победи в актива си срещу 38 за съперника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички